2011. augusztus 8. 8:54.

56-magyar-nemzeti-vitorlazorepulo-bajnoksag Az 56. Magyar Nemzeti Vitorlázórepülő Bajnokság a 21. század egyik legnagyobb kihívására reagál azzal, hogy a környezetvédelem égető problémáira, és azok megoldásaira hívja fel a figyelmet. Az augusztus 6-a és 20-a között zajló rendezvényt Őcsény tartják, és mind a versenyzőket, mind a látogatókat a környezettudatos életmódra ösztönzik.

Csupán szemléletváltás kérdése a „zöld” gondolkodás, és erre kiváló lehetőség a vitorlázórepülő verseny, hiszen természetközeli sportról van szó. A vitorlázórepülővel közvetlenül gólyák és sasok társaságában suhannak a pilóták. Nem sok repülő van, ami még elmondhatja magáról, hogy a Nap energiáját hasznosítva meg tud tenni több száz kilométert.

Egy vitorlázórepülő-verseny egyik sarkalatos kérdése a gépek és a látogatók igényeinek kiszolgálása, ám ez igen terhelő lehet a környezetre nézve. A SURVIVE ENVIRO Környezetmenedzsment Tanácsadó Nonprofit Kft. jóvoltából a szervezők megoldották, hogy környezetbarát rendezvényt szervezzenek pénztárcakímélő módon. Odafigyeltek arra, hogy:

  • Minimalizálják a papírfelhasználást és az elektronikus dokumentálást részesítsék előnybe
  • Szelektíven gyűjtsék a hulladékot
  • Környezetbarát termékeket használjanak
  • Racionalizálják a víz- és energiafelhasználást
  • Mindezt népszerűsítsék, és ösztönözzék a résztvevőket a környezettudatos gondolkodásmódra

A szervezők remélik, hogy a Magyar Nemzeti Vitorlázórepülő Bajnokságra jellemző környezettudatos gondolkodást a résztvevők a mindennapjaikban is alkalmazni fogják.

A következő híreink is érdekelhetik:
Egyfordulós választás lehet 2014-ben

Egyfordulós választás lehet 2014-ben

2011. április 20. 12:59.
Rubik-kocka Európa-bajnokság Budapesten

Rubik-kocka Európa-bajnokság Budapesten

2010. szeptember 30. 19:01.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2045 w=320 h=80 float=left]Magyarország felett meteor suhant át péntek este 21 óra 46 perckor. Zalaegerszegtől Miskolcig bárki láthatta a ...