Az első Buborék Fesztivál a borban gyöngyöző szénsavas italok élvezetéről szól. 2012. július 27-29. között a budapesti Akváriumban minden látogató belekóstolhat a champagne, a pezsgő és a prosecco örömeibe.
Az újszerű és izgalmas fesztivált azért rendezik meg, hogy felhívja a figyelmet: a pezsgőkultúra nem annyiból áll, mint amit a szupermarketek italos részlegén látunk. Továbbá segít túllépni azon a berögződésen, hogy pezsgővel koccintani csak szilveszterkor és születésnapkor szokás, hiszen a buborékos ital a mindennapokat is mosolygósabbá teheti.
Július 27-29. között érdemes benézni a fesztiválra, ugyanis a látogatókat hihetetlen sokféle, különleges és ízletes pezsgő, champagne és prosecco várja. A résztvevők megtudhatják mi a különbség a pezsgő és a champagne között, vagy hogy a habzó bort mi választja el a proseccotól. A magyar különlegességek mellett az olasz, a francia, a spanyol, a dél-amerikai és az újvilági régiók palackozott italait is megkóstolhatják az ínyencek.
A látogatók megtapasztalhatják, hogy a forró nyári estéken, egy jó társaságban nincs jobb, mint egy behűtött pezsgőt kortyolni párás pohárból.