A hétvégén a hagyományos Orsolya napi vásárhoz kapcsolódva idén 10. alkalommal rendezik meg a Natúrpark ízei gasztronómiai fesztivált Kőszegen. Kézműves kirakodóvásár, kulturális műsorok és különleges helyi ételek várják a fesztivál látogatóit.
A natúrpark tizenöt településének kézművesei, köztük borászok, méhészek, fazekasok, fafaragók, gyöngyfűzők, tojásfestők, szalmafonók és virágkötők rakódják ki áruikat, amik közül az érdeklődők kedvükre válogathatnak.
Október 22-23. között érdemes lesz Kőszeg főterére látogatni, ugyanis a szórakozni vágyókat kulturális programokkal várják a város és környéke művészeti együttesei. A fesztiválon a helyi civil szervezetek is részt vesznek, valamint a horvát és német kisebbségek nemzetükre jellemző ételkülönlegességekkel és süteménycsodákkal készülnek.
Az Ízek az Alpokaljáról elnevezésű versenyben a legfinomabb lekvárok, gyümölcsízek, szörpök indulnak az elismerésért.
A helyi éttermek és cukrászdák szintén csatlakoznak a Natúrpark ízei fesztiválhoz, így a betérő vendégeknek a helyi specialitásokat, gesztenyével, sütőtökkel, mézzel készült ínyenc falatokat kínálnak.
A Jurisics-vár felújítási munkálatai jelenleg is zajlanak, így idén a Brenner János Közösségi Ház udvarán várja a helyi ízek kavalkádja az érdeklődőket. A kirakodóvásárnak a történelmi belváros hangulatos utcái adnak otthont.
A szervezők azt kérik a látogatóktól, hogy hozzanak magukkal saját poharat, tányért és evőeszközt, így nem szennyezik a környezetet az eldobható műanyagokkal, valamint a minőségibb eszközöknek köszönhetően gusztusosabb formában tudják megkóstolni a fesztivál finomságait.