2011. október 20. 17:15.

naturpark-izei A hétvégén a hagyományos Orsolya napi vásárhoz kapcsolódva idén 10. alkalommal rendezik meg a Natúrpark ízei gasztronómiai fesztivált Kőszegen. Kézműves kirakodóvásár, kulturális műsorok és különleges helyi ételek várják a fesztivál látogatóit.

A natúrpark tizenöt településének kézművesei, köztük borászok, méhészek, fazekasok, fafaragók, gyöngyfűzők, tojásfestők, szalmafonók és virágkötők rakódják ki áruikat, amik közül az érdeklődők kedvükre válogathatnak.

Október 22-23. között érdemes lesz Kőszeg főterére látogatni, ugyanis a szórakozni vágyókat kulturális programokkal várják a város és környéke művészeti együttesei. A fesztiválon a helyi civil szervezetek is részt vesznek, valamint a horvát és német kisebbségek nemzetükre jellemző ételkülönlegességekkel és süteménycsodákkal készülnek.

Az Ízek az Alpokaljáról elnevezésű versenyben a legfinomabb lekvárok, gyümölcsízek, szörpök indulnak az elismerésért.

A helyi éttermek és cukrászdák szintén csatlakoznak a Natúrpark ízei fesztiválhoz, így a betérő vendégeknek a helyi specialitásokat, gesztenyével, sütőtökkel, mézzel készült ínyenc falatokat kínálnak.

A Jurisics-vár felújítási munkálatai jelenleg is zajlanak, így idén a Brenner János Közösségi Ház udvarán várja a helyi ízek kavalkádja az érdeklődőket. A kirakodóvásárnak a történelmi belváros hangulatos utcái adnak otthont.

A szervezők azt kérik a látogatóktól, hogy hozzanak magukkal saját poharat, tányért és evőeszközt, így nem szennyezik a környezetet az eldobható műanyagokkal, valamint a minőségibb eszközöknek köszönhetően gusztusosabb formában tudják megkóstolni a fesztivál finomságait.

A következő híreink is érdekelhetik:
Megnyílt az Újpesti Karácsonyi Vásár

Megnyílt az Újpesti Karácsonyi Vásár

2010. november 26. 20:10.
BNV – Budapesti Nemzetközi Vásár 2010

BNV – Budapesti Nemzetközi Vásár 2010

2010. szeptember 8. 12:23.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2541 w=320 h=80 float=left]A magyar Mikulás "lakóhelyén", a Fejér megyei Nagykarácsonyban november 2-án kezdődik a 16. Országos Mikulásfesztivál, ami ...