2012. június 25. 14:16.

Az E-Star Alternatív Nyrt. felmondta a hódmezővásárhelyi önkormányzattal kötött hőszolgáltatási szerződését, mert a város többszöri felszólítás ellenére sem fizette ki a 100 millió forintos tartozását.

Az E-Star Alternatív Nyrt. rendkívüli felmondással megszüntette a hódmezővásárhelyi önkormányzattal kötött hőszolgáltatási szerződését, mivel az elmúlt közel egy év alatt a város nem teljesítette a fizetési kötelezettségét és több mint 100 millió forintos tartozást halmozott fel.

A rendkívüli felmondás értelmében az E-Star július 1-től nem szerzi be a földgázt az önkormányzat szerződés által érintett intézményeiben, a hőtermelő berendezéseket nem üzemelteti és a szerződés szerint járó követeléseit érvényesíti, ideértve a 100 millió forintot meghaladó díjtartozáson felül, a felmondás következtében fizetendő megváltási értéket is, amely szintén meghaladja a 100 millió forintot.

tartozás

„sohasem gondoltuk volna, hogy egy európai országban az állam válik a legrosszabb adóssá”

„Elfogyott a pénz, elfogyott a türelem. Sohasem gondoltuk volna, hogy egy európai országban az állam válik a legrosszabb adóssá és hogy a közszolgáltatások fenntartása irányában ilyen érzéketlenséget mutat. Jelenleg több mint másfél milliárd forinttal finanszírozzuk az államháztartást, ezt az összeget nem áll módunkban tovább növelni” – nyilatkozta közleményében Soós Csaba, a társaság elnök-vezérigazgatója hétfőn.

Hódmezővásárhely önkormányzata erre reagálva egy közleményt adott ki, miszerint az önkormányzat 2011. szeptember 2-ig állt a céggel szerződéses jogviszonyban, de a szerződést felmondták, mert az E-Star “súlyos szerződésszegő és törvénysértő magatartást tanúsított”. A közlemény szerint “Hódmezővásárhely önkormányzata a szerződés megszűntetéséig a cég minden pénzügyi követelését teljesítette, a törvénysértés miatt pedig büntetőeljárást kezdeményezett.” Jelenleg a hőszolgáltatást az önkormányzati tulajdonú HVSZ Zrt. biztosítja.

A következő híreink is érdekelhetik:
Marad a 2 millió forintos bérplafon?

Marad a 2 millió forintos bérplafon?

2010. szeptember 9. 11:04.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
razzia

Még mindig működnek Vizoviczki László kapcsolatai, ugyanis a hétvégén a vállalkozó érdekeltségébe tartozó szórakozóhelyeken tartott razzia előtt valaki figyelmeztette az ...