2011. október 4. 9:16.

csabai-kolbaszfesztival Idén ismét megrendezik a híres Csabai Kolbászfesztivált, ami 2011-ben is méltó lesz hitvallásához, ugyanis kolbászt, bort, pálinkát és felhőtlen szórakozást ígér. A látogatók két falat csabai kolbász között kiállításokat tekinthetnek meg, szórakoztató és kulturális programokon vehetnek részt, valamint a térség legfinomabb szilvapálinkáit és borait kóstolhatják meg.

A fesztiválról nem maradhat el a hagyományos kolbásztöltő verseny, a disznóvágás-bemutatók, a szárazkolbász-verseny és a különböző ételek mérkőzése sem.

Október 28. és 31. között érdemes lesz Békéscsabán kolbászolni, ugyanis a legfinomabb ételek közül válogathatnak a látogatók a disznótoros ételek, a bográcsos töltött káposzta és a kolbászos tarhonya mesterei jóvoltából. A Csabai Kolbászfesztiválnak 2006 óta részese a Borvigadalom is, ami alkalmából 30 pincészet és borászat mutatkozik be. A kolbászok mellé kitűnően passzol a pálinka is, így pálinka faházak sokasága várja a markáns italok kedvelőit.

A négynapos rendezvény idején néptáncbemutatók szórakoztatják a közönséget, esténként pedig olyan neves előadók lépnek fel, mint Boban Markovic, a Csík zenekar, illetve a Magna Cum Laude.

A fesztivál idején ismét megrendezésre kerül az élelmiszeripari és turisztikai kiállítás, ahol mindenki vehet különleges, házi készítésű, füstölt csabai vastagkolbászt.

A következő híreink is érdekelhetik:
csabai kolbászfesztivál

16. Csabai Kolbászfesztivál – 2012.

2012. október 16. 17:07.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2414 w=320 h=80 float=left]A 2010-es X-Faktor legjobb női hangja 2011. november 6-án szuperkoncertet ad a Papp László Budapest Sportarénában. ...