2011. április 13. 9:50.

kingdom-tower Elképzelhetetlenül nagy beruházásba kezd a szaúdi királyi család: meg akarja építtetni a világ legmagasabb épületét, a Kingdom Towert. Az 1600 méteres felhőkarcoló 275 emeletes lesz és 3,6 billió forintba fog kerülni. A 2020-ra elkészülő gigászi építmény kétszer kenterbe vágja a jelenleg legmagasabb, 828 méteres Burdzs Kalifa dubai épületét.

A felhőkarcoló alapterülete 12 millió négyzetméter lesz, ami azért szükséges, hogy ellenálljon egy esetleges földrengésnek. Méreteit elnézve bőven el fog benne férni több szálloda, luxuslakosztály, iroda és bevásárlóközpont is. További érdekessége, hogy a lift 12 perc alatt viszi fel a látogatókat a földszintről a tetőre. Az épületcsodát a Vörös-tenger partján, Jeddah városában akarják felépíteni. A Föld majdani legmagasabb épületének tervezési munkálatait az Adrian Smith & Gordon Gill Architecture amerikai cég nyerte el.

A kritikusok szerint teljesen felesleges az a verseny, amibe belekezdtek a szaúdi milliárdosok, mivel nincs semmi értelme ezeknek a monumentális építményeknek, és elég régimódi felfogásról árulkodik, hogy kié lesz a világ legmagasabb épülete.

A következő híreink is érdekelhetik:
Lesz Való Világ 6

Lesz Való Világ 6

2012. március 1. 9:54.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=1207 w=320 h=80 float=left]Üzembe helyezték Szegeden a legkorszerűbb, 4 D-s ultrahanggépet, aminek segítségével a legpontosabb kép kapható az emberi ...