2011. május 4. 15:39.

Oktatás - Érettségi - Megkezdődtek a vizsgák,Oktatás - Érettségi - Megkezdődtek a vizsgák,Oktatás - Érettségi - Megkezdődtek a vizsgák Szerda reggel a történelem írásbeli érettségivel folytatódott a középiskolások és gimnazisták utolsó megmérettetése. Középszinten 86.396 diák, emelt szinten 6.265 tanuló adott számot történelemtudásáról. Rendben zajlott a le a történelem írásbeli, semmilyen rendkívüli esemény nem történt.

A középszintű írásbeli vizsga 3 órás volt, és két feladatsorból állt: egy egyszerű megválaszolandó és egy kifejtős részből. A diákok maguk osztották be, hogy melyik részre mennyi időt szánnak és milyen sorrendben válaszolnak a kérdésekre. Az első részben a muhi csatával, az ellenreformációval, a második világháborúval, a 18. századi magyar társadalommal és az Egyesült Államok történelmével kapcsolatos kérdések szerepeltek. Az esszérészben a rendszerváltás, Mátyás király, a jobbágyfelszabadítás és az alkotmány közül választhattak a diákok, de egy művelődéstörténeti feladat, valamint a reformkor és az 1848-as szabadságharc történései is szerepeltek a kifejtős kérdések között.

Az emelt szintű történelem írásbeli rész 4 órás volt, és szintén két részből állt. Az első feladatsor kitöltésére – ami rövid válaszokat igényelt – 90 percük volt a diákoknak. Ezután kapták meg a második feladatlapot, amin a kifejtős kérdések szerepeltek.

Az írásbeli történelem 60%-a a magyar, 40%-a az egyetemes történelemre kérdezett rá, és a feladatok 50%-át a 19-20. századi történelem adta.

Az érettségizők saját történelem atlaszukat használhatták a második részhez, illetve helyesírási szótár volt biztosítva számukra.

A következő híreink is érdekelhetik:
Érettségi 2011

Érettségi 2011

2011. április 27. 10:17.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=1364 w=320 h=80 float=left]A Marketing&Média idén is összeállította a Top50-es listáját, amiből kiderül, kik Magyarország legbefolyásosabb médiagurui. A listát ...