2011. február 9. - Archívum

MSZP: Hibás az új adórendszer

2011. február 9. 19:28.

adorendszer Valószínűleg azok után a gyerekek után is járni fog adókedvezmény, akik élettársi kapcsolatban nőnek fel, megszüntetve ezzel azt, hogy csak a házasságban nevelkedett gyerekek után lehessen igénybe venni az engedményt – mondta a szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Soltész Miklós.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Budapesti Hírek, Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: :

Bérletet is lehet venni a mozgáskorlátozottakat szállító buszra

2011. február 9. 18:23.

akadalymentes A mozgáskorlátozottak akadálymentes közlekedését biztosítva a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) létrehozta a taxirendszerben működő midibusz-szolgáltatást. Nagy szükség volt a rendszer kiépítésére, ugyanis a fővárosi tömegközlekedési eszközök vagy csak részben vagy egyáltalán nem alkalmasak a mozgáskorlátozottak akadálymentes szállítására.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Budapesti Hírek, Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: : ,

Halálra gázolt egy embert a villamos

2011. február 9. 17:23.

villamos-gazolas Február 9-én szörnyű tragédia történt a 18. kerületben: halálra gázolt egy embert az 50-es villamos az Üllői úton. A BKV fődiszpécsere, Gresz Mihály annyit mondott, hogy eddig ismeretlen okok miatt következett be a tragédia. Az eset után a villamosközlekedés leállt és pótlóbuszok szállították az utasokat a Szarvas csárda tér és a Villanytelep között. A mentőszolgálat sajtószóvivője, Németh Cecília tájékoztatójában azt mondta,

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: 18. kerület, Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: :

A bolognai alapképzés meghozza eredményét?

2011. február 9. 16:35.

felsooktatas A bolognai alapképzés első végzett diákjai az elmúlt évben pályakezdés előtt álltak. Most ki lehet deríteni, hogy mennyire hatásos az új oktatási forma. Az Educatio Nonprofit Kft. felmérést készített, aminek eredményéből kiderül, hogy a munkahelyeken szívesen fogadják a bolognai okleveleket, bár némi hátrányra kell számítaniuk.
A vizsgálatok középpontjában a továbbtanulási hajlandóság, a munkanélküliség kérdése,

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Budapesti Hírek, Kultúra és Zene | 0 Hozzászólás »

Még több: : ,

Új és szebb ’56-os emlékművet akarnak a Városligetbe

2011. február 9. 15:44.

vaskefe_0 A városligeti ’56-os emlékmű helyett új, szebb és méltóbb emléket akarnak állítani az ’56-os szervezetek. Mint mondják, a 2006-ban – a szabadságharc 50. évfordulójára – állított, csúnya emlékmű nem méltó az 1956-os forradalom és mártírjai emlékére. A Corvin-közi Bajtársi Közösség, a Pesti Srác Alapítvány, az 56-os Magyarok Világszövetsége és az 56-os Alapítvány összefogott,

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: 14. kerület, Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: : ,