2011. március 3. - Archívum

Lélek a vásznon – Veréb Zsuzsa kiállítása

2011. március 3. 18:56.

lelek-a-vasznon Veréb Zsuzsanna pénteken, az Erzsébetligeti Színházban negyven festménnyel nyitja meg legelső kiállítását, Lélek a vásznon (Spirit on the Canvas) címmel. A képek hangulatokat, érzelmeket fejeznek ki, mindenki számára átérezhető pillanatokat egy mozgalmas, kusza világból. Az alkotások lelkiállapota a festőnő énjét tükrözi, de azonosulni engedi a szemlélőt is.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: 16. kerület, Kultúra és Zene | 0 Hozzászólás »

Még több: :

Magyar Kupa negyeddöntők

2011. március 3. 17:56.

mlsz_0 Csütörtökön kisorsolták a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőinek párosításait a szövetség székházában. A legjobb négy közé jutásért Videoton-Honvéd, Újpest-Kaposvár, Zalaegerszeg-MTK és Kecskemét-Siófok párharcokat rendeznek majd. Az első mérkőzéseket március 8-án és 9-én játsszák, míg a visszavágókra egy héttel később kerül sor.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Budapesti Hírek, Sport hírek | 0 Hozzászólás »

Vágó István nem vezet többé műsort?

2011. március 3. 16:58.

vago-istvan_0 Vágó István idén lett 62 éves és tudomásul vette, hogy a szakma nem tart igényt az idősekre. 35 éves tévés múltja befejeződött, talán soha többé nem vezethet műsort. A kvízmester azonban nem szomorkodik, továbbra is tanul, fejleszti magát és reménykedik, hátha valamelyik közszolgálati csatorna szán neki valamilyen posztot. Vágó István eredetileg vegyészmérnöknek tanult, majd külkereskedelmi vállalatnál dolgozott.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Budapesti Hírek, Bulvár hírek | 0 Hozzászólás »

Még több: :

A kismamák csak mértékkel fogyasszanak cukrot

2011. március 3. 14:22.

kismama Állatokon végzett kísérletek bebizonyították, hogy a lánymagzatokra teljesen máshogy hatnak az édességek, mint a fiúmagzatokra. Az anyaméhben a kislányok tápanyagellátását komolyan befolyásolhatja a cukor, viszont a kisfiúk esetén semmi ilyen nem tapasztalható. Különböző emlősállatokon – például patkányokon – figyelték meg, hogy a hím- illetve nősténymagzatokra különböző módon hatnak a cukrok.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Budapesti Hírek, Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: :

Átalakulnak a fogyatékosokat gondozó intézmények

2011. március 3. 13:19.

pol A kormány átalakítaná a fogyatékossággal élők gondozási intézményrendszerét – mondta Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Jelenleg nagy intézetekben laknak ezek az emberek, akiket a 1960-as, 1970-es években városszéli bentlakásos intézményekbe vagy átalakított kastélyokba költöztettek a városi otthonokból. Most 12.000 férőhely van a szociális intézményekben,

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Budapesti Hírek, Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: :