2011. március 4. - Archívum

A boldogság fél egészség

2011. március 4. 18:32.

optimuzmus Az optimista életszemléletű, boldogabb emberek egészségesebbek és tovább élnek, mint a kevésbé jókedvű, depressziós embertársaik – derült ki egy több éves kutatás eredményéből. A szakemberek 160 tanulmányból szűrték le azt a következtetést, hogy van összefüggés a pozitív gondolkodás és az egészségi állapot között. Az adatok alapján megdöbbentő és egyértelmű következtetést lehet levonni a boldogság és a hosszú, egészséges élet között.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Budapesti Hírek, Életmód | 0 Hozzászólás »

Még több: :

Nemzeti érték a sakk

2011. március 4. 16:23.

sakk Kirszan Iljumzsinov, a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) elnöke két napra Magyarországra látogatott, hogy megbeszélje Schmitt Pál köztársasági elnökkel a jövőbeni sakk-terveket. Mindkét vezető egyetértett abban, hogy a sakkot nemzeti értékké kell emelni az országban, és több rangos versenyt kell szervezni. A FIDE elnöke és Schmitt Pál megegyeztek, hogy rendszeresen egyeztetnek a sakksport ügyekkel kapcsolatban.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Budapesti Hírek, Sport hírek | 0 Hozzászólás »

Még több: :

Stroke – Ne késlekedj kampány

2011. március 4. 14:22.

stroke A Stroke – Ne késlekedj elnevezésű program célja, hogy minél többen tisztában legyenek a betegség tüneteivel, és amint tapasztalják azokat, rögtön mentőt hívjanak. Akinél hirtelen beszédzavar, féloldali végtaggyengeség és félrehúzódó száj és zsibbadás alakul ki, annak három órán belül életmentő beavatkozásra van szüksége. A Magyar Stroke Társaság a Stroke – Ne késlekedj kampánnyal hívja fel az emberek figyelmét a betegség súlyosságára.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Budapesti Hírek, Életmód | 0 Hozzászólás »

Még több: : ,

Április 1-től életbe lép az otthonszülést szabályozó rendelet

2011. március 4. 13:30.

otthonszules A héten elfogadták azt a kormányrendeletet, ami megengedi a kismamáknak, hogy az újszülött egészségi állapotát szem előtt tartva eldönthessék, hogy hol szeretnének szülni. Április 1-jén lép életbe a határozat, ami 20 éve fennálló problémát orvosol. A civil és szakmai szervezetek egyeztetése révén jött létre a jogszabály, ami egy fontos akadályt szüntet meg a gyermeket vállaló párok elől.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Budapesti Hírek, Életmód, Vezér Cikkek | 0 Hozzászólás »

Még több: :

Palcsó Tomi jövőre diplomázik

2011. március 4. 12:49.

palcso-tomi A Megasztár 2 második helyezettje, Palcsó Tomi az utóbbi időben eltűnt a nyilvánosság elől. Az énekes a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakának a nappali tagozatára jár, ahol jövőre végez. Tominak most nincs annyi fellépése, mint korábban, így van ideje a tanulásra koncentrálni és a jövőn gondolkodni. Palcsó Tomit a Megasztár 2 után megismerte ország-világ.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Budapesti Hírek, Bulvár hírek | 0 Hozzászólás »