2011. április 1. - Archívum

A budapesti gyorshajtókat levadássza a rendőrség

2011. április 1. 17:33.

lampa A budapesti gyorshajtók májustól retteghetnek, mivel a rendőrség közel húsz kereszteződésbe automata traffipaxot szerel fel. A közlekedési lámpákban lesznek elrejtve a sebességmérő berendezések. Azokról az autósokról készít fényképet a szerkezet, akik nem tartják be az 50 km/órás sebességkorlátozást, valamint a piros jelzésű lámpánál szabálytalanul haladnak át. A lefotózott gépjárműtulajdonosok kemény büntetésre számíthatnak, úgyhogy készíthetik pénztárcájukat.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Budapesti Hírek, Itthon, Vezér Cikkek | 0 Hozzászólás »

Még több: :

Új magyar találmány: összehajtható, elektromos robogó

2011. április 1. 16:25.

moveo Csütörtök délelőtt, a Közlekedési Múzeumban mutatták be a legújabb magyar találmányt: a hiperkönnyű, összehajtható, elektromos robogót. Három év kitartó munkájának a gyümölcse teljes mértékben magyar tervezésű és gyártású és MOVEO névre hallgat. Az Antro Csoport teljes titokban, a nyilvánosságot kizárva készítette a csodarobogót, mivel nem akarták, hogy valaki lenyúlja az ötletet.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: 14. kerület, Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: : ,

Ismét Janikovszky Éva meseíró pályázat

2011. április 1. 15:14.

meseiro-verseny Nyolcadik alkalommal rendezi meg a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) Az úgy volt… című Janikovszky Éva meseíró versenyt. A vállalkozó kedvű, 6 és 16 év közötti iskolások április 1. és 30. között küldhetik be a saját maguk által kitalált meséiket, amik közül a zsűri kiválasztja a legjobbakat, amiknek szerzői értékes könyvjutalomban részesülnek.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: 8. kerület, Kultúra és Zene | 0 Hozzászólás »

Még több: : ,

Stohl András ne reménykedjen felfüggesztett börtönbüntetésben

2011. április 1. 14:14.

stohl Stohl Andrást a csütörtöki tárgyaláson 2 év 4 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság elsőfokon. A színész-műsorvezető fellebbezést nyújtott be az ítélet enyhítése érdekében, azonban egy független ügyvédi vélemény szerint, az alkohol és drog befolyásoltság alatt közlekedési balesetet okozó Stohlnak szinte semmi esélye nincs, hogy felfüggesztett börtönbüntetéssel megússza.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Budapesti Hírek, Bulvár hírek | 0 Hozzászólás »

Még több: :

Az idei lesz az utolsó hagyományos népszámlálás?

2011. április 1. 12:18.

nepszamlalas Elkészültek az októberi népszámláláshoz szükséges kérdőívek. Elképzelhető, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által készített hagyományos népszámlálás idén lesz utoljára, ugyanis a tervek szerint az állami adatbázisokat kapcsolják össze és ezáltal készítik el a statisztikákat. Egyre több országban terjed el az új népszámlálási rendszer, azonban Magyarországon komoly jogszabályváltozásnak kellene megelőznie ezt.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Budapesti Hírek, Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: :