2011. április 18. - Archívum

Maradt 6% a jegybanki alapkamat

2011. április 18. 16:00.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA A Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa az előrejelzésekhez híven nem változtatott alapkamatot. Január 25-e óta változatlan, azaz 6 százalék az irányadó kamat. A jegybanki alapkamatról szóló döntés különleges volt, ugyanis most hozott határozatot először az új összetételű monetáris tanács.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: : ,

Az ENSZ-főtitkár Budapestre látogatott

2011. április 18. 14:52.

ban-ki-mun Hétfőn az ENSZ főtitkára, Ban Ki Mun Magyarországra érkezett, eleget téve a köztársasági elnök három napos meghívásának. A dél-koreai vezető Magyarország soros EU-s elnökségéhez kapcsolódóan érkezett, és Schmitt Pál köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel valamint Martonyi János külügyminiszterrel is találkozik.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Budapesti Hírek, Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: : , , ,

17 év után elfogták a gyilkost

2011. április 18. 13:52.

gyilkossag_0 Egy 36 éves román állampolgárt helyeztek előzetes letartóztatásba, mert a gyanú szerint 17 évvel ezelőtt Budapesten megölt egy vállalkozót. Április elején Romániában fogták el a férfit, és most kiadták a magyar hatóságoknak. A gyanúsított elmondása szerint az elmúlt években nem bujkált, hiszen azt sem tudta, hogy keresik.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Budapesti Hírek, Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: :

Húsvéti kiállítás a Mezőgazdasági Múzeumban

2011. április 18. 12:46.

husveti-kiallitas Az elmúlt évek hagyományait folytatva a Magyar Mezőgazdasági Múzeum az idén is készül a húsvétra. Látogatóinak erre az alkalomra szervezett időszaki kiállítással és játékkal kedveskedik. A húsvéti kiállításon az érdeklődők nem csak a legszebb és legdíszesebb tojásokkal találkozhatnak, hanem azok készítési rejtelmeibe is bepillanthatnak, sőt meg is vásárolhatják azokat.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: 14. kerület, Kultúra és Zene | 0 Hozzászólás »

Még több: : ,

Véget kell vetni a rokkantkártyás visszaéléseknek

2011. április 18. 11:46.

mozgasserult A Magyar Parkolási Szövetség véget akar vetni a rokkantkártyával való visszaéléseknek. Ma Magyarországon több százmillió vagy akár milliárdos nagyságrendű kárt okoznak azok a csalók, akik indokolatlanul használják a mozgássérültek számára fenntartott ingyenes parkolókat. Külföldi, bevált módszerek segítségével meg lehetne akadályozni a bliccelést.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: : ,