2011. május 30. - Archívum

Az Alföld süllyed, az Északi-középhegység emelkedik

2011. május 30. 19:22.

alfold Az elmúlt néhány évtized során az Alföld északi része 10 centimétert süllyedt, miközben az Északi-középhegység magasabb lett, igaz, ezeket a mozgásokat közvetlenül nem érezhetjük, mégis nagy jelentőséggel bírnak, mert hatására mérséklődhet a Kárpátokból érkező vizek kifolyása, ami az árvíz veszélyét növelheti – írja a Geodézia Zrt.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: : , ,

Június 1-jétől drágul a benzin

2011. május 30. 17:21.

benzin_1 Az elmúlt két hét alatt lezajló üzemanyagár-csökkenés igen kedvező volt az autósoknak, azonban most véget ért a kellemes időszak. Június beköszöntével a Mol Nyrt. ismételten emeli a benzin és a gázolaj literárát. Szerdától, azaz június 1-jétől egyformán, vagyis bruttó 6-6 forinttal drágul a 95-ös benzin és a gázolaj ára.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: :

Végleges: 180 forinton rögzítik a svájci frank árfolyamát

2011. május 30. 16:12.

orban-viktor_2 Több hónapos vita után a kormány és a Bankszövetség képviselői kompromisszumra jutottak, és aláírtak egy 5 pontból álló megállapodást. A mindenkit foglalkoztató és sok háztartást érintő kérdésben is kompromisszum született, eldőlt a svájci frank hitelesek sorsa. Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn bejelentette, hogy 180 forinton rögzítik a svájci frank árfolyamát a lakáshitelek esetében.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Itthon, Vezér Cikkek | 0 Hozzászólás »

Még több: : ,

Nincs fertőzött uborka Magyarországon

2011. május 30. 15:05.

uborkak Az összes spanyol eredetű élelmiszert megvizsgálták és nem találtak fertőzöttet köztük – nyilatkozta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter hétfői sajtótájékoztatóján, Debrecenben. A vizsgálatot azután rendelte el a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal, miután a hétvégén kiderült, hogy Magyarországra is érkezhetett a Németországban hasmenéses járványt okozó, fertőzött spanyol uborkából.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Életmód, Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: :

A netezők választják ki a Google rajzpályázat nyertesét

2011. május 30. 14:37.

google-rajzpalyazat Doodle 4 Google – Nekem Magyarország… címmel indult március folyamán rajzpályázat, amire jobbnál jobb művek érkeztek. Az általános és középiskolások alkotásai közül az internetezők szavazatai döntik el, hogy melyek a legjobbak. A győztesek laptopot kapnak, illetve az az alkotás, ami összességében a legtöbb voksot kapja, június 15-én egy teljes napig kinn lesz a Google magyarországi főoldalán.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Budapesti Hírek, Kultúra és Zene | 0 Hozzászólás »

Még több: : ,