2011. június 9. - Archívum

Két új elemmel bővült a periódusos rendszer

2011. június 9. 18:24.

periodusos-rendszer Hosszas vita után a tudósok két új elemmel bővítették a kémiai elemek periódusos rendszerét. A 114-es és 116-os rendszámú elemnek még nincs végleges neve, ideiglenesen az egyik az ununkvadium, a másik az ununhexium elnevezést kapta. Az IUPAC és IUPAP munkacsoport három évig tartó egyeztetés után úgy döntött, hogy a két új elem megfelel a periódusos rendszer kritériumainak, így hivatalosan is felkerülhet a táblába.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Itthon, Külföldi hírek | 0 Hozzászólás »

Még több: :

Jelentős forgalomra kell számítani a pünkösdi hosszú hétvégén

2011. június 9. 17:32.

DEU HE VERKEHR STAU A pünkösdi hosszú hétvégén jelentős fogalomra lehet számítani az autópályákon és a határátkelőhelyeken – hívja fel a figyelmet az Állami Autópálya-kezelő Zrt. A háromnapos hétvégét kihasználva sokan vidéken pihenik ki a hétköznapi fáradalmakat. A Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások szokásos rohama is várható, ami csütörtök délután, illetve hétfő este főként az M1-es, M5-ös és M0-ás autóutakat érinti.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: :

Újszülöttet találtak a Péterfy Kórház babamentő inkubátorában

2011. június 9. 15:54.

babamento-inkubator Újszülött babát találtak csütörtök délelőtt 9 és 10 óra között, a 7. kerületi Péterfy Sándor Utcai Kórház dolgozói, az intézmény bejáratánál elhelyezett babamentő inkubátorban. A kisfiú jól van, egészséges, és az inkubátorba helyezés előtt néhány órával született. A baba a kórház névadója után a Péterfy Miklós nevet kapta.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: 7. kerület, Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: :

Otthoncsere – Nyaralás fillérekből

2011. június 9. 14:54.

nyaralas_0 Az emberek többsége szívesen töltené nyári szabadságát Párizsban, New Yorkban, a török riviérán, vagy valamelyik egzotikus ország tengerpartján. Legtöbbünket a nyaralás költségei tartanak vissza attól, hogy megvalósítsuk álmainkat, és életünkben legalább egyszer lássuk a Colosseumot, az Eiffel-tornyot, vagy az azúrkék tengert. Az otthoncserés nyaralásnak köszönhetően azonban fillérekből megvalósíthatjuk álmunkat.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Életmód, Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: :

A Himnusz új verziója könnyebben énekelhető

2011. június 9. 13:39.

himnusz_0 A Himnusz és a Szózat új verziójának az elterjedését sürgeti Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter, aki szerdán minden Magyarországon működő közoktatási intézménybe eljuttatta azt a levelét, amiben felhívja a figyelmet az „énekelhetőbb” Himnuszra. A hivatalos sajtóközlemény szerint a magyarság összetartozását jelképező zeneművek új verziója még a tanévzáró ünnepségek előtt eljuthat az intézményekbe.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Itthon, Kultúra és Zene | 2 Hozzászólás »

Még több: : ,