2011. június 16. - Archívum

Évtizedekre eltűnhetnek a napfoltok

2011. június 16. 18:55.

napfolt Amerikai csillagászok megfigyelései alapján 2020 környékén évekre, vagy akár évtizedekre búcsút inthetünk a napfoltoknak. A tudósok véleménye szerint aggodalomra semmi ok, mivel korábban is volt már ilyenre példa, és a napfolt nélküli időszaknak többnyire pozitív hatásai vannak a Föld számára.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Itthon, Külföldi hírek | 0 Hozzászólás »

Még több: :

Új kategóriákba sorolják a magyar borokat

2011. június 16. 17:35.

bor_0 Új kategóriákba sorolják a magyar borokat, amivel nem csak előkelőbb piaci pozíciót szerezhetnek a borászok, hanem az EU által előírt követelményeknek is megfelelnek. Az eddigi minőségi, védett eredetű, és táj- valamint asztali borok helyett az uniós követelményeknek megfelelően oltalom alatt álló eredet-megjelöléssel ellátott, valamint oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel ellátott bor és földrajzi jelzés nélküli borkategóriák lesznek – jelentette be Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: :

Apák napja 2011.

2011. június 16. 16:46.

apak-napja Az apák napja – csak úgy, mint az anyák napja – fontos családi ünnep. Bár nem ünneplik annyian, mint az anyák napját, és a különböző országokban más és más időpontban köszöntik fel édesapjukat, nagyapjukat az emberek, mégis jelentős ünnep. Magyarországon június harmadik vasárnapján emlékezünk meg az apaságról. Idén június 19-én ünnepeljük az apák napját.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Életmód, Itthon | 0 Hozzászólás »

Kiraboltak egy bankot a 14. kerületben

2011. június 16. 15:45.

78480021 Kiraboltak egy pénzintézetet Budapesten, a 14. kerületben. A fiatal tettes a bankrablást követően elmenekült a helyszínről a megszerzett zsákmánnyal együtt, de nem sebesített meg senkit – közölte Molnár Aliz, a BRFK sajtóügyeletese.

A tájékoztatás szerint egy 20-30 év körüli férfi sétált be csütörtökön a Thököly úti pénzintézetbe,

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: 14. kerület, Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: :

Vakáció – Táborozás szabályok nélkül

2011. június 16. 13:56.

vakacio Június 15-én véget ért a tanév, és csütörtökön elkezdődött a két és fél hónapos nyári szünet. Csaknem 1,3 millió általános és középiskolás diák számára ért véget a 183 napos iskola. A vakáció beköszöntével számos program, foglalkozás és tábor várja a diákokat, ahol kedvükre kitombolhatják magukat.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Itthon, Kultúra és Zene | 0 Hozzászólás »

Még több: : ,