2011. június 29. - Archívum

Megújul az izsáki Kolon-tó

2011. június 29. 18:22.

kolon_to A Kiskunsági Nemzeti Park legnagyobb élőhely-rekonstrukciós munkálatai elkezdődtek, amelynek során több mint 997 millió forint vissza nem térítendő támogatásból újul meg az izsáki Kolon-tó. A projekt célja, hogy a meglévő természeti értékeket megnöveljék és emellett a sérült élőhelyeket rehabilitálják – közölte a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Bács-Kiskun megye, Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: : ,

Kiemelten ellenőrzik a sofőrök pihenőidejének betartását

2011. június 29. 15:43.

kamion_0 A nyári időszak alatt a hatóságok kiemelten ellenőrzik a kamionok és autóbuszok sofőrjeinek vezetési- és pihenőidejére vonatkozó előírások betartását. Az országos rendőrfőkapitány rendelete több szempontból is indokolt, ugyanis a nyári időjárás velejárója a forgalomnövekedés és a fáradékonyság, illetve az utóbbi hetekben több tragikus baleset is történt Magyarország útjain.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: :

NAV: Elindult a nagy nyári ellenőrzés

2011. június 29. 14:41.

disco Már elkezdődött a nagy nyári ellenőrzés, ami kapcsán főleg a vendéglátóhelyek, a fesztiválok, a strandok és a nagy tömegeket vonzó turisztikai helyek számíthatnak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága embereinek a megjelenésére. Június vége és augusztus vége között, vagyis a nyári főszezonban fokozott és összehangolt ellenőrzést tart a NAV.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: : ,

Megállapodás hiányában ősszel nagyobb demonstráció lesz

2011. június 29. 13:05.

gasko Ha a kormánynak és a szakszervezeteknek nem sikerül megállapodniuk a július 4-én kezdődő tárgyalások során, akkor ősszel a mostaninál nagyobb demonstrációra lehet számítani – mondta a június 29-ei demonstráció sajtótájékoztatóján a Liga Szakszervezetek elnöke, Gaskó István.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: :

A módosító javaslatok ellenére ősztől jön a chipsadó

2011. június 29. 12:45.

egeszsegtelen 20 módosító javaslatot nyújtottak be a képviselők a népegészségügyi termékdíjjal, vagyis a chipsadóval kapcsolatban. Az indítványok között szerepelt többek között az, hogy ne szeptemberben, hanem majd csak jövő januárban vezessék be az új adót, illetve egyes termékeket vegyenek ki az egészségtelennek minősített élelmiszerek köréből. A javaslatok többségét nem támogatták a bizottságok és a képviselők sem.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: :