2011. július 1. - Archívum

Júliusban minden csütörtökön várják a véradókat

2011. július 1. 19:18.

veradas_0 A Magyar Vöröskereszt júliusban minden csütörtökön várja a véradókat a budapesti székházában, de a nagy tömegeket vonzó rendezvényekre és fesztiválokra is kitelepszik, hiszen a nyári hónapokban is nagyon fontos, hogy minél többen adjanak vért. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ha vért adunk, akkor életeket mentünk meg.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Életmód, Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: : ,

IV. Tiszacsegei Halászléfesztivál 2011.

2011. július 1. 16:09.

halaszle_0 4 éve rendezték meg először a Tiszacsegei Halászléfesztivált, ami mára rangos rendezvénnyé nőtte ki magát, és évről évre egyre nagyobb tömegeket vonz. Tíz üstben, közel 1 tonna tiszai halból, titkos recept alapján készítik el a hétvégén a híres csegei halászlét, amiből jut mindenkinek, hiszen csaknem 3.000 adat rotyog majd a bográcsokban.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Hajdú-Bihar megye, Kultúra és Zene | 0 Hozzászólás »

Még több: : ,

Az átlagosnál hidegebb lesz a hétvégén

2011. július 1. 15:08.

borult-eg Az elmúlt évek átlagánál hűvösebb időre kell számítani a hétvégén – mondja az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa, Jenki Szilvia. Hiába köszöntött be a július, az időjárást elnézve inkább őszi időre készülhetünk a következő napokban. Az ország időjárását jelenleg egy hidegfront alakítja, ami miatt hideg, esős idő van.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: : ,

Nem áll meg a HÉV a Margit hídnál

2011. július 1. 14:07.

hev_0 A Margit híd felújítási munkálatai miatt július 2-tól – előreláthatólag – július 31-ig nem állnak meg a budai hídfő megállónál egyik irányban sem a HÉV Szentendréről, Békásmegyerről, illetve a Batthyány térről induló szerelvényei. A közlekedés zavartalanságát HÉV-pótló autóbuszok biztosítják, amik az egy hónapos felújítási munkálatok idején az adott közlekedési útvonalon szállítják az utasokat.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Budapesti Hírek, Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: : , ,

Mit viseljünk vendégként egy esküvőn?

2011. július 1. 14:04.

eskuvo A nyár az esküvők szezonja, és bizonyára sokan hivatalosak egy közeli családtag, rokon, barát vagy kolléga esküvőjére és lakodalmára. A hölgyek vendégként is legjobb formájukat szeretnék hozni, ami nem baj, de nem árt tudni, hogy miben illik és miben nem illik megjelenni egy esküvőn, hiszen mégiscsak a menyasszony nagy napjáról van szó. Mint sok más országban, Magyarországon is vannak alapvető öltözködési szabályok, ha lagzira vagyunk hivatalosak.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Életmód, Itthon | 0 Hozzászólás »