2011. augusztus 17. - Archívum

Óvatlanok vagyunk a vegyszerekkel

2011. augusztus 17. 18:45.

tisztitoszer A saját háztartásunkban használt tisztítószerekről és vegyszerekről tudjuk, hogy veszélyesek, mégis csak ritkán olvassuk el a használati utasításokat és még kevesebbszer tartjuk be az előírásokat. A veszélyt jelző piktogrammok ismerete is elég foghíjas – derül az Eurobarométer legújabb felméréséből, pedig nem ártana tudni, hogy éppen milyen mérget veszünk a kezünkbe.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Életmód, Külföldi hírek | 0 Hozzászólás »

Meteorra lő az Európai Űrügynökség

2011. augusztus 17. 17:47.

aszteroida Valóra válik az Armageddon? – joggal merül fel a kérdés, ugyanis a népszerű filmben látott aszteroidarobbantós-akcióhoz hasonló tettre készül az Európai Űrügynökség. 2015-ben indul a küldetés, amikor egy űrszondát lőnek egy aszteroidába, hogy megvizsgálják, ezzel a módszerrel el lehet-e terelni az égitestet más irányba. A missziót a Don Quijote névre keresztelték.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Itthon, Külföldi hírek | 0 Hozzászólás »

Még több: :

Orbán: súlyos kihívás előtt áll az ország

2011. augusztus 17. 16:47.

orban-viktor A kormány időben elfogadta a devizahiteleseket segítő árfolyamrögzítést, ám az ország még a veszélyzónán belül van, és a bizonytalan pénzügyi és gazdasági helyzet leginkább a hitelekkel rendelkező családokat sújtja – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdai sajtótájékoztatóján. A kormányfő kihangsúlyozta, nem engedi, hogy a válság árát az emberek fizessék meg.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Budapesti Hírek, Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: : ,

Az ELTE a világ legjobb iskolái között

2011. augusztus 17. 15:26.

DCF 1.0 Minden évben összeállítják a világ legjobb felsőoktatási intézményeinek a rangsorát. Mint régóta minden hasonló listán, most is a Harvard áll az első helyen, azonban idén bekerült a legjobb iskolák közé két magyar is, méghozzá az Eötvös Loránd Tudományegyetem, vagyis az ELTE és a Szegedi Tudományegyetem.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Külföldi hírek, Kultúra és Zene | 0 Hozzászólás »

Még több: : , ,

7 kilogramm hasist találtak egy dílernél

2011. augusztus 17. 14:23.

Bűnügy - Hét kiló hasist foglaltak le Budapesten,Bűnügy - Hét kiló hasist foglaltak le Budapesten,Bűnügy - Hét kiló hasist foglaltak le Budapesten Összesen 7 kilogramm hasist foglaltak le a rendőrök hétfő este egy, a főváros 11. kerületében parkoló gépkocsiból. Az autó sofőrjét akkor csípték el a hatóságok, amikor éppen 300 gramm kábítószert adott el egy vevőnek. A Heves megyei rendőrök és a BRFK munkatársai sikeres akciója annak köszönhető, hogy előzetes bűnügyi információkat szereztek az üggyel kapcsolatban.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Budapesti Hírek, Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: :