2011. november 23. - Archívum

A kivi csökkenti a vérnyomást

2011. november 23. 19:33.

kivi A mondásban javasolt napi egy alma helyett inkább három kivit fogyasszunk, ugyanis a kardiológus távoltartására remek lehetőség – vélik norvég kutatók. A kivi nem csak finom és tápanyagban gazdag gyümölcs, de nagy mennyiségben tartalmaz lutein nevű antioxidánst, ami nagy szerepet játszhat a vérnyomás csökkentésében.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Életmód, Külföldi hírek | 0 Hozzászólás »

Még több: :

A férfiak a munkahelyek “sztárjai”

2011. november 23. 18:31.

munka_0 A magyar munkavilág férfiközpontú, ugyanis a férfiak népszerűbbek a munkahelyeken, mint a nők. Mindkét nem képviselői inkább férfi kollégákkal dolgoznának szívesebben és főnök kérdésben is az erősebbik nem kerül előtérbe – derül ki a Randstad Workmonitor munkaerő-közvetítéssel és -kölcsönzéssel foglalkozó cég felméréséből.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Életmód, Itthon | 0 Hozzászólás »

Átadták Magyarország legnagyobb naperőművét

2011. november 23. 18:03.

naperomu Újszilváson átadták Magyarország legnagyobb fotovoltaikus naperőművét 2011. november 23-án. Az erőműtől éves szinten több mint 630 MWh energiatermelést várnak. Az ünnepélyes átadón jelen volt Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért és klímapolitikáért felelős államtitkára.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Itthon, Pest megye | 0 Hozzászólás »

Még több: : ,

Sikerült kapcsolatba lépni az orosz Mars-szondával

2011. november 23. 16:20.

fobosz-grunt-urszonda Sikerült kapcsolatba lépni a Fobosz-Grunt orosz űrszondával – közölte az Európai Űrügynökség, ami az ausztráliai Perth-ben lévő állomásáról kommunikált az űrszerkezettel A Roszkozmosz orosz űrkutatási hivatal szakemberei korábban lemondtak már a Mars-szondáról, most a kapott adatokat elemzik.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Itthon, Külföldi hírek | 0 Hozzászólás »

Még több: :

Kubica kihagyja a 2012. évi Forma-1-es szezon elejét

2011. november 23. 15:20.

AUTO-F1-PRIX-BAHRAIN-KUBICA Robert Kubica, a Renault istálló lengyel versenyzője kihagyja a jövő évi Forma-1-es szezon elejét. A pilóta még februárban szenvedett súlyos ralibalesetet. A Renault a 2012-es felkészítő programot már Kubicára is tervezte, mert reménykedett abban, hogy elsőszámú pilótaként számíthat rá, ám felépülése a vártnál lassabban halad.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Külföldi hírek, Sport hírek | 0 Hozzászólás »

Még több: :