2011. december 8. - Archívum

Az 5 éves Lilla a világ legfiatalabb szerzője

2011. december 8. 19:44.

lilla A Nagykovácsiban élő kislány még csak 5 éves, mégis „írt” már egy mesekönyvet, így kiérdemelte a világ legfiatalabb írónője címet. Lilla egészen pici kora óta gazdag fantáziával megáldott lányka, történeteit rajz formában adja elő. A szülők gyermekük nem mindennapi tehetségére 3 éves korában figyeltek fel. A könyvesboltokban pedig már kapható is a kicsi lány meséskötete.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Kultúra és Zene, Pest megye | 0 Hozzászólás »

Még több: : ,

A lakosság 30%-a végezzen önkéntes munkát

2011. december 8. 18:32.

onkentesek A felnőtt lakosság legalább harmada végezzen önkéntes munkát és vegyen részt önkéntes programokban 2020-ig – ezt az irányelvet fogalmazza meg a Nemzeti Önkéntes Stratégia, amit a Nemzeti Erőforrás Minisztérium hétfőn hozott nyilvánosságra. Az ingyenes, önként végzett munka a munkanélküliségen is segíthet – vallja a minisztérium.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Budapesti Hírek, Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: :

Fürdőruhás Mikulás Kocogás – 2011. december 11.

2011. december 8. 17:29.

mikulaskocogas Idén 8. alkalommal vágnak neki Budapest utcáinak az alulöltözött, fürdőruhás, Mikulás-sapkás kocogók, hogy jókedvet csaljanak a járókelők arcára. A decemberi futáson való részvétel nem csak fittségről, hanem nagylelkűségről is árulkodik, ugyanis a bohókás kocogók rászoruló gyerekeket támogatnak. A szervezők idén a Csodalámpa Alapítványnak ajánlják fel a nevezési díjakból befolyt összeget.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Budapesti Hírek, Budapesti Programok, Sport hírek | 0 Hozzászólás »

Segítő Vásárlás – 2011. december 17-18.

2011. december 8. 16:59.

segito_vasarlas Advent negyedik hétvégéjén, azaz december 17-én és 18-án kerül megrendezésre a „Segítő Vásárlás” programsorozat a Millenárison. A rendezvény fő célja, hogy minél többen megismerjék a kézzel készített, kiváló minőségű magyar termékeket, melyeket megváltozott munkaképességű dolgozók gyártanak. A két napos kiállítás és vásár színes programokkal várja a családokat.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Budapesti Hírek, Budapesti Programok, Kultúra és Zene | 0 Hozzászólás »

Még több: :

Fákat döntött ki a szél Budapesten

2011. december 8. 14:35.

SyntekExifImageTitle Az erős, óránkénti 90 kilométeres szél fákat csavart ki, tetőket bontott meg és villanyvezetékeket rongált meg Budapesten. A tűzoltókat rengetegszer riasztották a balesetek helyszíneihez. Heves megyében egy ember súlyosan megsérült, amikor a szél az autójára döntött egy fát.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Budapesti Hírek, Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: :