2011. december 19. - Archívum

A 3-as metró halálra gázolt egy férfit

2011. december 19. 21:44.

metro Darabokra vágta egy férfi testét a rajta átrobogó metrószerelvény. Az elsődleges információk szerint a 36 éves férfi önként mászott le a peronról és feküdt a sínekre. A tragédia előzményeit senki nem látta. A halálos metrószerencsétlenség hétfő reggel történt a 3-as metró Népliget állomásánál – mondta Fehérvári Tibor, a BKV fődiszpécsere.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Budapesti Hírek, Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: :

Iskolából mentettek túszokat a terrorelhárítók

2011. december 19. 21:40.

tek A Terrorelhárítási Központ (TEK) túszmentési gyakorlatot tartott a főváros 10. kerületében, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának oktatási központjában, december 19-én. A szimuláció nagyon jól sikerült, aminek célja az volt, hogy egy éles helyzethez hasonló szituációban teszteljék magukat a TEK emberei. A gyakorlatot az FBI budapesti képviselője is végignézte.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: 10. kerület, Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: : ,

Vizsgálják a Karácsonyfa csillaghalmazt

2011. december 19. 20:24.

karacsonyfa-csillaghalmaz A nemzetközi csillagászcsoport nem mindennapi karácsonyfára figyelt fel az ünnepek táján, ugyanis egy 1.800 fényévnyi távolságra levő Karácsonyfa csillaghalmazt vizsgálnak. Osztrák, kanadai, amerikai és brazil szakértők több héten keresztül, vagyis decembertől egészen január elejéig vizsgálják a fiatal, alig 6 millió éves égi jelenséget. A megfigyeléseket kozmikus és földi távcsövekkel végzik.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Itthon, Külföldi hírek | 0 Hozzászólás »

Még több: :

Karácsonyi depresszió

2011. december 19. 19:22.

karacsony-egyedul Egész évben a karácsonyt várjuk, amikor végre a családunkkal tölthetünk egy kis időt, beszélgethetünk és együtt nevetgélhetünk. Ám a karácsony sok embernek nem örömet, hanem depressziót és szomorúságot tartogat. A Cleveland klinika szerint az ünnepekkor kétszer annyi magányos ember hívja a lelki segélyvonalat, mint egyébként, és ilyenkor többen kísérlik meg az öngyilkosságot is.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Életmód, Itthon | 0 Hozzászólás »

Hitelmentes ünnep: olcsóbb ajándékokat veszünk

2011. december 19. 18:00.

ajandek_0 A bankok hiába csökkentik az áruhitelek kamatait, az emberek többségének elege van a kölcsönökből és újabb adósság nélkül próbálja megoldani a karácsonyi ajándékvásárlást. A legfrissebb reprezentatív felmérésből kiderül, hogy a magyar lakosság csupán 4%-a venne fel hitelt azért, hogy szép ajándékokkal tudja meglepni szeretteit karácsonykor.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: :