2012. március 14. 16:12.

A március 15-i állami ünnep alkalmával Budapest több helyszínén is lesznek rendezvények.

Az érdeklődőknek érdemes lesz ellátogatni a Kossuth Lajos térre, a Nemzeti Múzeumhoz és a Budai Várhoz is, ugyanis az ünnepi beszédeken túl családi programok várják a közönséget.

2012. március 15. – Ünnepi program:

  • Reggel 8 órakor ünnepélyes zászlófelvonás lesz a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.
  • A zászlófelvonás után a lovas huszárok felvezetésével ünnepi menet indul a Kossuth Lajos térről a Múzeumkertbe, ahol 9 órakor beszédet mond Tarlós István főpolgármester.
  • A lovas huszárok a Múzeumkertből a Várba mennek, ahol délelőtt 11 órától este 6-ig politikamentes, családi programok várják a közönséget. Többek között bábszínház, történelmi szerepjáték és táncoktatás várja a gyerekeket, valamint a Várban lévő múzeumok kiállításait ingyen nézhetik meg a látogatók.
  • Délelőtt 9 és délután 2 óra között Nyitott Parlament elnevezéssel ismét regisztráció nélkül lehet bemenni az Országház épületébe.
  • A Kossuth téren délután 3-kor kezdődik a díszünnepség, melyen Tóth Gabi, Dolhai Attila, Kökény Attila, Bársony Bálint valamint a Honvéd Férfikar előadja a Nemzeti dalt. Beszédet mond Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő és Orbán Viktor miniszterelnök.
Március 15.

Március 15.

A március 15-i ünnepség miatt számos forgalomkorlátozásra és útlezárásra kell számítaniuk az autósoknak a fővárosban.
Az ünnepségre idén körülbelül nettó ötvenmillió forintot költ a kormány.

A következő híreink is érdekelhetik:
Október 23. – Ünnepi programok

Október 23. – Ünnepi programok

2011. október 17. 19:37.
Március 15. – Közös ünneplés

Március 15. – Közös ünneplés

2011. március 11. 9:09.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=3396 w=320 h=80 float=left]A február 11.-én tragikusan elhunyt énekesnő, Whitney Houston 3 lemeze szerepel az amerikai zene toplista, a ...