2012. január 27. - Archívum

Lenyűgöző képet készített a Földről a NASA

2012. január 27. 22:12.

kek-uveggolyo Lélegzetelállító, magas felbontású képeket készített bolygónkról a NASA legújabb Földfigyelő műholdja az NPP. Ilyen felvételeket még garantáltan nem látott senki. Az itt látható fotó eredetileg 8000×8000 pixeles, azaz 64 megapixeles, több képből lett összeollózva és visszhangozza az 1972. december 7-én, az Apolló 17 által készített képet, mely a kék üveggolyó néven vonult be a történelembe.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Itthon, Külföldi hírek | 0 Hozzászólás »

Még több: :

Víg Végnapjaink Fesztivál – Búcsúzik a Gödör

2012. január 27. 22:02.

godor Január végén búcsúzik a Gödör Klub az Erzsébet tértől és február 1-jén végleg bezárja kapuit. A Víg Végnapjaink Fesztivál gazdag programjainak köszönhetően méltóképpen távozik a Gödör. Január 29-én egy közös fotózással kezdődik a buli, és január 31-én 19 órakor a Gödör Klub logójának eltávolításával zárul. Persze a kettő között rengeteg színházi előadás, koncert és kiállítás várja a közönséget.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Budapesti Hírek, Budapesti Programok, Kultúra és Zene | 0 Hozzászólás »

Még több: :

Matolcsy György szerint meg lehet élni havi 47.000 forintból

2012. január 27. 17:27.

matolcsy-gyorgy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerint meg lehet élni havi 47.000 forintból – persze az már más kérdés, hogy miként. Szintén Matolcsy véleménye az, hogy az egykulcsos adó annyira megmozgatta a magyar családok fantáziáját, hogy fellendült a gyerekvállalási kedv hazánkban.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Budapesti Hírek, Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: :

John Malkovich Magyarországra látogat

2012. január 27. 16:27.

john-malkovich Az elmúlt években rengeteg világsztár megfordult kis hazánkban, többek között az Angelina Jolie és Brad Pitt páros népes családjával, a befutott vámpír, Robert Pattinson, valamint a válófélben lévő Katy Perry. Szerencsére idén sem kell nélkülöznünk a hírességeket, ugyanis újabb színészek és zenészek lepik el Magyarországot.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Budapesti Hírek, Bulvár hírek | 0 Hozzászólás »

Áprilisitól nem jár nyugdíjasbérlet a korkedvezményes nyugdíjasoknak

2012. január 27. 14:39.

nyugdijas-utasok 566.000 korhatár előtti nyugdíjas nem kap a jövőben nyugdíjas bérletet, ugyanis a törvény értelmében ők már nem számítanak öregségi nyugdíjasnak. A BKV már ki is adta az ezzel kapcsolatos tájékoztatását, miszerint március 31. után nem állít ki nyugdíjasbérletet a nem öregségi nyugdíjasoknak.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Budapesti Hírek, Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: : ,