2012. november 28. 13:41.

A Budapesti Vidámpark a 2013-as szezonkezdéshez kap még 150 milliót, ám jövő év szeptember 30-án végleg megszűnik. Helyére az állatkert költözik.

A Fővárosi Közgyűlés sok huzavona után döntött a Vidámpark sorsáról: a következő szezonban még kinyit, melyhez 150 millió forint tulajdonosi kölcsönt kap, ám 2013. szeptember 30-án végleg lehúzza a rolót. A helyét a Fővárosi Állat- és Növénykert veszi át, mely 100 millió forint területbővítési támogatásban részesül.

Szeneczey Balázs városfejlesztési főpolgármester-helyettes elmondta: köztudott a városvezetés célja, mivel a Vidámpark működtetése hosszú távon nem fenntartható.

Vidámpark

A következő szezon végén bezár a Vidámpark

A városligeti intézmény bezárását indítványozó dokumentum szerint a “Fővárosi Önkormányzat a Vidám Park menedzsmentjének közreműködésével megvizsgálja annak a lehetőségét, hogy a meglévő vidámparki potenciál tovább működhessen más helyszínen és más működési, üzemeltetési struktúrában”.

Idén ősszel már kétszer szerepelt a Fővárosi Közgyűlés napirendjén a Vidámpark bezárása, de a döntés mindig elmaradt.

A következő híreink is érdekelhetik:
Vidámpark

Mégis marad a Vidámpark

2012. október 3. 19:13.
Vidámpark

Végleg bezárják a Budapesti Vidámparkot?

2012. szeptember 28. 19:01.
Megvan a Vidámpark új helye

Megvan a Vidámpark új helye

2011. május 25. 13:29.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
Köki

Bajban a KÖKI Terminál! Felszámolást kezdeményezett egy beszállító a KÖKI Terminál beruházást fejlesztő és tulajdonló R-CO Ingatlanforgalmazó Zrt. ellen – ...