2013. március 5. 11:29.

Várhatóan 15 millió forintot kap Gy. Zsuzsanna családja attól az egyiptomi hőlégballonos cégtől, amely halálba vitte a magyar nőt 18 másik utassal együtt – írja a Blikk.

Sokáig úgy tűnt, hogy az luxori hőlégballon-baleset áldozatainak családjai nem kapnak kártérítést a járművet üzemeltető Sky Cruise nevű cégtől, ám fordult a kocka: a vállalat 283 millió forintnyi egyiptomi fontot különített el erre a célra – értesült a Blikk.

A Sky Cruise szerint ez az összeg elegendő arra, hogy fedezze a 19 holttest hazaszállításának és temetésének költségeit, valamint a gyászoló családnak is maradjon némi „fájdalomdíj”.

hőlégballon

Lezuhant egy hőlégballon Egyiptomban: 19 ember meghalt

A kártérítésen kívül sokkal fontosabb dolog foglalkoztatja az áldozatok családjait: mi idézte elő a halálos balesetet? A választ hamarosan megkapják, ugyanis felgyorsultak a vizsgálatok: a tragédia két túlélője kihallgatható állapotban van – tudta meg a bulvárlap. „A vizsgálat nagyon jól halad, néhány napon belül megszülethet a végső jelentés” – mondta Ezzat Szaad luxori kormányzó.

Mint megírtuk, február 26-án 21 turistát szállító hőlégballon szállt fel az egyiptomi Luxorból, hogy az utasok fentről csodálhassák meg a helyi látványosságokat. Ám a jármű kigyulladt, gáztartálya felrobbant és 300 méter magasból egy cukornádültetvényre zuhant. A tragédiát csupán 2 ember – a kapitány és egy utas – élte túl: ők még idejében kiugrottak a lángoló gondolából. A szerencsétlenségnek magyar áldozata is van: a hőlégballon fedélzetén utazott a 34 Gy. Zsuzsanna brit szerelmével.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
HIV

Hatalmas orvosi bravúr Amerikában: sikerült kigyógyítani egy kislányt a veleszületett HIV-fertőzésből. Egy HIV-fertőzött anya Mississippi államban világra hozta gyermekét. A ...