2012. január 23. 11:26.

marihuana 319 csomag, összesen 353 kilogramm marihuánát találtak a pénzügyőrök egy bolgár hűtőkamionban Röszkénél vasárnap. A lefoglalt áru értéke meghaladja a 700 millió forintot. Röntgenes átvizsgálás révén bukott le a kamion.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) emberei kockázatelemzés alapján döntöttek a rakományt nem szállító kamion röntgenes vizsgálata mellett, így észrevették, hogy eltérő sűrűségű anyag van a pótkocsi tetején.

A röntgen alapján a pénzügyőrök belülről átfúrták a kamion felső részét és kiderült, a teherszállító autónak dupla teteje van. A kamionból 319 darab zsugorfóliába tekert csomagot szedtek ki, amibe összesen 353 kg marihuánagyanús anyag volt. A titkos rakomány több mint 700 millió forintot ér a piacon.

A NAV átadta a rendőröknek a kábítószergyanús csomagokat, az átalakított kamiont és a bolgár-makedón kettős állampolgárságú sofőrt is. A férfit őrizetbe vették, és eljárást indítottak ellene jelentős mennyiségre elkövetett kábítószerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt – mondta Suller György Attila, a NAV szóvivője.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=3151 w=320 h=80 float=left]2014-től elektronikus jegyrendszert vezetnének be Budapesten – derül ki a Fővárosi Közgyűlés január 25-i ülésére beterjesztett ...