2011. november 25. 15:57.

felsomocsoladi_oreg_hars Az Év Fája címet 2011-ben a felsőmocsoládi 400 éves hárs kapta, míg a Hős Fa címmel az ötvöskónyi nagylevelű hárs büszkélkedhet. A különleges címeket az Ökotárs Alapítvány osztotta ki. Idén immár második alkalommal mérkőztek meg a fák, aminek kapcsán csatlakoznak az Európai Év Fája versenyhez.

2011-ben 92 fát neveztek be a versenyre. Egy szakmai zsűri döntése alapján 12 fa jutott a döntőbe, ahol már a közönség szavazata alapján kerültek ki a győztesek.

A döntőbe jutott fákra összesen 9.871 szavazat érkezett, a felsőmocsoládi 400 éves hárs 2.990 szavazattal nyerte el az Év Fája címet. A második helyezett 2.020 szavazattal a vajali szürke nyárfa lett, míg a harmadik helyen 937 vokssal a mezőhegyesi vérbükk végzett. A szavazatok alapján negyedik helyet elért ötvöskónyi hársnak ítélte a zsűri a Hős Fa címet, mert számos csapást túlélt már.

A verseny győzteseinek jutalom is járt, az Év Fája egy speciális kezelésre feljogosító utalványt, míg a Hős Fa egy állapotfelmérő szakmai vizsgálatot és kezelési javaslatot kapott. Az Ökobolygó Kft. felajánlásának köszönhetően a fák külön ajándékban is részesültek, ápolásukról pedig az Ökotárs Alapítvány és a Magyar Faápolók Egyesülete gondoskodik.

A felsőmocsoládi hársfa nemzetközi szinten is megküzdhet majd az Év Fája címért.

Az alapítvány az Év Fája versennyel a környezettudatosságra és a biológiai sokféleség megőrzésére akarja felhívni a figyelmet.

A következő híreink is érdekelhetik:
Szunai Linda lett a Szépségkirálynő

Szunai Linda lett a Szépségkirálynő

2011. július 15. 12:59.
Öngyilkos lett egy 11 éves kisfiú

Öngyilkos lett egy 11 éves kisfiú

2011. május 5. 9:10.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2776 w=320 h=80 float=left]Elfogták a soroksári benzinkúti lövöldözőket. A terrorlehárítók csütörtök éjjel csaptak le a bűnözőkre Miskolcon.  Balogh Zsolt ...