2013. március 6. 19:05.

Új típusú, 4D-s moziterem, a 4DX nyitja meg kapuit Budapesten, melynek köszönhetően igazi élmény lesz a mozizás – írja a Pénzcentrum.hu.

A Westend City Center legújabb, 4DX fantázianevű, 4D-s Cinema City termében nem csak színesek és térhatásúak, hanem még szagosak is lesznek a filmek.

A Pénzcentrum.hu információi szerint a március 14-én nyíló 4DX terem különlegessége abban rejlik, hogy a székek a film közben a cselekményhez igazodva mozognak, billegnek, rázkódnak majd, valamint további speciális effektusokkal – például fényekkel, vízpermettel, légbefúvással, buborékokkal, köddel, illatokkal és szagokkal – teszik izgalmasabbá, élethűbbé a mozizást. Úgy tudni, a filmeket leginkább 3D-s technológiával vetítik majd.

4dx

4DX fantázianevű mozi a Westendben

A jegyárakról egyelőre nincsenek pontos információk, de vélhetően drágábbak lesznek az IMAX 2.040 forintos jegyáránál.

A 4DX mozikat eredetileg Dél-Koreában fejlesztették ki, a különleges termek megtalálhatóak például Kínában, Izraelben, Thaiföldön, Oroszországban, Mexikóban, Brazíliában és Peruban. A Pénzcentrum.hu értesülései szerint Európában nálunk lesz az első hivatalos 4DX terem.

A stúdiók több nagy filmet is kiadnak 4D-s termekre optimalizálva, a 2013-as évben ilyen lesz például az Óz, a hatalmas, Az Óriásölő, a G.I. Joe – Megtorlás, A Sötétségben – Star Trek, a Vasember 3 vagy A Hobbit: Smaug pusztasága.

A következő híreink is érdekelhetik:
sör

Kocsma nyílik a Parlamentben?

2013. február 22. 9:58.
kolbász

Vidék Mustra nyílik a Kossuth téren

2012. június 25. 17:37.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
Fradi pálya

Mivel zöld utat kapott az új Fradi-pálya építése, hamarosan lebontják az Albert Stadiont és kiárusítják a mozdítható tárgyakat. A Ferencváros–Újpest ...