2012. október 1. 11:03.

A Magyar Telekom 500 munkavállaló elbocsátását tervezi 2013-ban. A cég megmaradt dolgozóinak bére jövő áprilistól 4%-kal emelkedik.

A Magyar Telekom megegyezett az érdekképviseletekkel az anyavállalatot érintő jövő évi létszámleépítésről és egyéb költséghatékonysági intézkedésekről. A távközlési vállalat 500 dolgozójától válik meg 2013-tól. Az elbocsátandó alkalmazottak többsége 2012 év végén távozik a cégtől. Az 500 fős létszámleépítés nem tartalmazza a vezetői állomány csökkenését és a nyugdíjazás miatt megszűnő álláshelyeket.

A társaság munkatársai az érdekképviseletekkel kötött megegyezés szerint 2013 áprilisától 4%-os bérfejlesztésben részesülnek. A Telekom az emeléssel akarja megőrizni dolgozói fizetésének a reálértékét.

Telekom

Félezer embert bocsát el a Magyar Telekom

“A költséghatékonyság fokozása érdekében szervezeti átalakítások is várhatóak, melyek 2013. január 1-jén lépnek életbe. A béren kívüli juttatások rendszerének egy eleme változik, a halasztott kezdetű nyugdíjkiegészítő-biztosítás munkáltatói hozzájárulásának mértéke 25 százalékkal csökken” – olvasható a Telekom közleményében.

Úgy tudni, hogy a végkielégítéssel kapcsolatos költségek megközelítik a 6 milliárd forintot.

A következő híreink is érdekelhetik:

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
Simicskó István

Október 1-jétől Simicskó István váltja Czene Attila sportért felelős államtitkárt. Simicskó helyettese Kiss Norbert lesz, aki korábban Schmitt Pál kabinetfőnöke ...