2013. február 5. 20:10.

2013-ban már 6. alkalommal kerül megrendezésre a Budapesti Mangalica Fesztivál. Február 8-10. között a Szabadság téren a négylábú jószágoké és a lakomáké lesz a főszerep.

Az első Mangalica Fesztivál 2008-ban volt, melynek olyan nagy sikere lett, hogy az esemény azóta gasztronómiai rendezvénysorozattá nőtte ki magát, és nem csak Budapesten, hanem több nagyvárosban is évről évre megrendezésre kerül.

2013. február 8-10. között a malacok megint a főváros szívébe, a Szabadság térre masíroznak, hogy bemutatkozzanak a nyilvánosság előtt. Az ideiglenesen felállított karámokban az állatrajongók megleshetik a szőke, a vörös és a fecskehasú mangalicafajtákat. A magyar ízek és hagyományos magyar ételek iránt érdeklődő ínyencek meg is kóstolhatják őket valamilyen formában: közel 30 stand kínál majd helyben sült mangalica finomságokat.

Mangalica fesztivál

6. Budapesti Mangalica Fesztivál - 2013. február 8-10. Szabadság tér

A fesztiválra nem csak tenyésztők, hanem őstermelők és kézművesek is érkeznek – mégpedig az ország minden tájáról -, hogy bemutassák portékáikat. A disznóságok mellett gasztronómiai különlegességek, bor és pálinka, kolbásztöltés, sajtkészítés, lekvár főzés, kézműves vásár, családi- és gyerekprogramok, koncertek, zene, tánc, főzőverseny, valamint kiállítás is várja a látogatókat.

A következő híreink is érdekelhetik:
A Zempléni Fesztivál szponzort keres

A Zempléni Fesztivál szponzort keres

2011. április 13. 15:11.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
Alstom

Januárban több mint 30 alkalommal hibásodtak meg az új metrókocsik, ezért a BKV új számítógépes program telepítésére kötelezte az Alstomot ...