2014. március 26. 17:45.

Ahhoz, hogy a munkavégzés gördülékenyen menjen, fontos a minden szempontból megfelelő iroda kiválasztása. Nem csak a kialakítás, a felszereltség, az elhelyezkedés játszanak fontos szerepet ebben, hanem természetesen az árak és a bérleti feltételek alakulása is. A regus.hu információi szerint az irodabérlés Budapesten, vagy nagyvárosainkban korántsem olyan egyszerű, mint azt sokan gondolnák, hiszen a leendő irodának egy sor szempontnak meg kell felelni, mire az érdeklődő végül azt mondja rá, hogy valóban ilyet keresett.

Lássuk most, mely tényezőkre érdemes odafigyelni, ha az ideális iroda megtalálása a cél!

1.Elhelyezkedés

A munkavégzés során az egyes szolgáltatók közelsége éppen úgy hasznosnak bizonyul, mint az ízléses környezet. Cégének megítélése nagymértékben függ attól is, hogy az ügyfeleket milyen irodaházban fogadja, mennyire stílusos, korszerű, valamint az igényeket milyen szinten képes kielégíteni az.

2. Parkolás

Saját, valamint meglévő, és potenciális ügyfelei szempontjából sem mindegy, hogy milyen parkolási lehetőség áll rendelkezésre az iroda környékén. A kényelem és természetesen az ingyenesség e területen döntőnek bizonyulhatnak az iroda választás során.

3. Cégbírósági bejegyzés

Amennyiben a működési helyet nem mint tulajdonosként használja cége, akkor ez további kérdéseket vet fel a cégbírósági bejegyzéssel, valamint a helyiség bérlésének igazolásával kapcsolatban. Az aktuális jogi háttéranyag ismerete elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy minden az előírásoknak megfelelően történjen, legyen szó akár az adminisztrációról, akár a szabályozás pontos követéséről.

4. Felszereltség

7 fontos tényező az iroda bérléssel kapcsolatban

7 fontos tényező az iroda bérléssel kapcsolatban

Ha olyan iroda iránt érdeklődik, mely minden szükséges felszereltséggel, berendezéssel rendelkezik, akkor érdemes olyan cég mellett letenni voksát, amely gondoskodik arról, hogy a bérleti szerződés után, minden igénynek megfelelő helyszínen láthasson neki a munkának.

5. Szolgáltatások

Egyre nagyobb igény mutatkozik az olyan irodaházak iránt, ahol többféle, minőségi szolgáltatás is áll a bérlő cégek és ügyfeleik rendelkezésére. A tárgyaló-, és rendezvénytermek mellett az üzleti társalgók, a 24 órás porta-, és biztonsági szolgálat, valamint a minőségi étkezési lehetőség is olyan pozitívumok, melyek miatt érdemes egyik, vagy másik irodaház mellett letenni a voksot.

6. Bérleti szerződés

A későbbi kellemetlenségek elkerülésének érdekében javasolt a bérleti szerződésben minden esetlegesen felmerülő helyzetre vonatkozóan írásban rögzíteni azokat a jogokat és kötelezettségeket, melyek a feleket érintik. A bérelt irodahelyiség állapota, annak rendeltetésszerű használata, a szóba kerülő kártérítés, garanciák, kamatok, valamint a bérleti díj emelése is olyan tényezők, amelyek gyakran válnak a vitás helyzetek alapjává.

7. Bérlet időtartama, felmondása

A bérleti szerződésben feltétlenül rögzíteni kell, hogy milyen időtartamra kerül kiadásra az iroda helyiség. Az irodaházhoz tartozó egyéb szolgáltatások igénybevételének esetleges, bérleti díjon felül jelentkező díjai mellett arról mindenképpen rendelkezni kell, hogy milyen feltételek mellett dönthet úgy a bérbeadó, hogy felmondja a szerződést. Ez azért is fontos a cégek szemszögéből, mert a törvény szabta engedményeken túl folyamatos székhely megjelölést kíván meg a cégbírósági bejegyzés.

Az iroda bérlés zökkenőmentességéhez tehát elengedhetetlen a regus szakemberei szerint is az, hogy körültekintően járjanak el a felek, és mindketten teljesítsék a bérleti szerződésben meghatározott kötelezettségeket. A minden szempontból megfelelő iroda iránt érdeklődve tartson szem előtt többféle szempontot, és ne mondjon csak le azért egyéni igényeiről és a minőségről, hogy minél hamarabb rátaláljon egy irodahelyiségre! A kínálat igen széles, s egy jó döntéssel akár cége sikeressége érdekében is sokat tehet.

A következő híreink is érdekelhetik:
Hasznos tippek iroda berendezéshez

Hasznos tippek iroda berendezéshez

2016. január 29. 12:52.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

Gyorshír: NFH: a magyar fogyasztóvédelem élen jár a veszélyes termékek kiszűrésében megjelenítve, a(z) Gazdaság témában, Violetta által. Olvasson tovább.. ...