2012. június 12. 22:50.

Június 12. és 16. között, idén hetedik alkalommal várja Szolnok városa a Tisza szerelmeseit és mindazokat, akik kíváncsiak a kérészek különleges nászára.

Évről évre egyre magasabb színvonalú és egyre több zenei, kulturális, gasztronómiai, vásározós és kirándulós programmal szórakoztatja a város a nászünnepre érkezőket. A Hídi vásárban különleges portékák közül válogathatnak a nézelődök, a Maláta térre a sörbarátoknak lesz érdemes ellátogatni, ugyanis közel 20 féle cseh sör és hazai kézműves sörök remekei közül válogathatnak.  A borok szerelmesei a Borházak utcája felé vehetik az irányt, ahol kiváló pincészetek kínálják italaikat.

A természetjárók érdekes Tiszavirág Túrán vehetnek részt, míg a Tiszavirág Park mozi az édes semmittevéshez garantál nagyszerű filmeket (például Brian élete, Egy amerikai Párizsban vagy a Dolce Vita). A fesztivál idején három színpadon jobbnál jobb zenekarok szórakoztatják a közönséget. Fellép például az I Skarbonari, Kowalsky meg a Vega, Pannonia Allstars Ska Orchestra, Takáts Eszter, Mojo Workings, Gypo Circus valamint az Anyám és Nyulam is.

Tiszavirag Fesztival

Tiszavirág Fesztivál 2012.

Tiszavirágzás

A néhány óra alatt lezajló tiszavirágzás különleges szépségű természeti csoda, amely Európában egyedülállóan már csak a Tiszán és mellékfolyóin látható. A tiszavirág a legnagyobb méretű kérészféle a kontinensen, mely 3 évig lárvaként él az iszapban, majd az egész populáció  egy időben kirajzik és párosodik, majd elpusztul.

A következő híreink is érdekelhetik:
V. Pannónia Fesztivál 2011.

V. Pannónia Fesztivál 2011.

2011. június 8. 16:13.
Kirobbanó formában a PASO

Kirobbanó formában a PASO

2010. június 27. 16:21.

Hozzászólás írása:

  1. BPeti szerint:

    Bár a “kárászok násza” is júniusban van és egynémely horgász fantáziáját erősen izgató esemény, gondolom, hogy itt inkább “kérészek násza” lesz majd előtérben… ;)

Írj hozzászólást »
Ezt olvasta már?
3D

Az MTVA június 25-én elindítja Magyarország első 3D televíziós adását. Az m3D nevű csatorna kísérleti adását a londoni olimpia záró ...