A Costes nyerte el a Dining Guide-díjat, a hazai vendéglátás egyik legrangosabb elismerését. Az év séfje Széll Tamás lett.
A Costest választották meg az 2012-es év éttermének, így 2009 után már másodszor nyerte el Dining Guide-díjat, a hazai vendéglátás egyik legrangosabb elismerését. A fővárosi éttermek közül a Rosenstein lett a kedvenc, a vidékiek közül az Anyukám Mondta encsi étterem bizonyult a legjobbnak.
Az Év Séfje-címet Széll Tamásnak ítélték, aki magyarként először jutott ki a világ legrangosabb szakácsversenyére, a Bocuse D’Or döntőjébe, ahol a 10. helyen végzett.
A Dining Guide zsűrije által az éttermek TOP10-es listájára került a Costesen kívül a 67, az Arany Kaviár, a Bock Bisztró, a Csalogány 26, a Fausto’s, a Mák, a Nobu, az Onyx és a ZONA.
A díjátadó gálát 2013. február 18-án tartották. Az est házigazdája Kovács Lázár séf volt, a Friedrich Wilhelm Raiffeisen-Dining Guide elismerést Bálint Attila üzletágvezető, a Raiffeisen bank képviselője adta át a nyerteseknek.