Az étvágygerjesztő ételreklámok és a plakátokról csábító szendvicsek, jégrémek és palacsinták láttán mindenki legszívesebben beleharapna a guszta falatokba. Ám nem minden az, aminek látszódik, ugyanis a kívánatos ételeket ragasztóval, disznózsírral, étolajjal vagy egy kis műanyaggal varázsolják tökéletes kinézetűvé.
Fagylalt
A hőmérsékletre kényes ételt nehéz úgy lefényképezni, hogy annak látszódjon ami, így egy kis disznózsír és Karo szirup keverékéből gyártják a fényképezésre termett tökéletes jégrémet.
Palacsinta
Az egymásra tornyozott amerikai palacsintákon csillogó, ellenállhatatlan szirup sem mindig az, aminek hisszük, ugyanis előfordul, hogy igazából étolaj csepeg le róla.
Jégkocka
A filmekben nagyon nehéz kívánatossá tenni a jégkockát, így itt is trükk segítségével próbálják elérni a kívánt hatást és akril- vagy műanyagdarabokat használnak fel a cél érdekében.
Sült hús
Egy kis cipőpaszta csodákra képes, ugyanis ha a nyers húst bekenjük vele, akkor pont úgy néz ki, mintha most vettük volna ki a sütőből.
Gőzölő étel
Egy gőzölős vasaló segítségével nagyon egyszerű azt a hatást elérni, hogy azt higgyük, az ínycsiklandó étel épp most készült el.
Sörhab
A tökéletes sörhab elérése sem olyan egyszerű, de ha van nálunk egy kis szilikongél, némi por és víz, akkor megalkothatjuk a legszebb sörhabot.
Villán maradó tészta
A reklámfilmekben a gőzölgő tészta mindig a villán marad, de hogyan? Ragasztónak köszönhetően. A fehér Elmer’s ragasztó remekül működik a piték rögzítésénél és a zabpehelyhez használt tejként is.