Kategória: 23. kerület, Itthon |

Még több: : ,

2010. május 31. 7:14.

2-auto-szaladt-a-dunaba Egy 15 éves lány meghalt, amikor egy autó a Dunába csúszott a XXIII. kerületben. A parkoló kocsiban feltehetően nem lett behúzva a kézifék. Másnap reggel pedig a Budai alsó rakparton egy lángoló autó szaladt a vízbe, vezetőjét újra kellett éleszteni.

A tűzoltóság és a rendőrség közleménye szerint a soroksári Duna-ágban merült el egy, a Horgászpart utcánál parkoló autó, melyben egy 15 éves lány ült. Miután férfi utastársa kiszállt a kocsiból, a befékezetlen, de még járó motorú autó megindult a Duna felé, egy stégen át a vízbe gurult, csaknem 50 métert úszott a vízen, majd lassanként elmerült. A lány valószínűleg kijutott az autóból, de a partot már nem tudta elérni annak ellenére sem, hogy a férfi bement a vízbe, és megpróbálta kimenteni, de nem járt sikerrel. A férfit a mentősök kihűléssel kezelik. A tűzoltók hajóval és búvárokkal érkeztek a jármű kimentésére, tizenegy óra körül végül csörlő segítségével sikerült a Dunából kiemelni az autót. A búvárok a lány holttestét is megtalálták az éjszaka folyamán. Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője, valamint a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondták, hogy a hatóságok feltételezése szerint nem volt behúzva a kézifék a parton parkoló kocsiban, ezt viszont majd csak az alapos vizsgálatok fogják megerősíteni vagy cáfolni.

Egy héttel később, egy csütörtök reggelen, egy lángoló autó hajtott a Dunába a Margit híd budai hídfője közelében, a Budai alsó rakparton. Egy idős nő kocsijával a Margit híd felől a Lánchíd irányába tartott. Szemtanúk szerint az autó a Margit hídtól körülbelül 200 méterre nagy ívben balra kanyarodott, majd a forgalmi sávon áthajtva, lassan a Dunába hajtott, majd elmerült. A szemtanúk azt is látták, hogy az autó jobb hátuljából lángok csaptak ki. A kiemelést követően bebizonyosodott, hogy a tanksapka és környéke gyulladt ki. A jármű a parthoz közeli részen elmerült. Az autót vezető idős asszonyt a tűzoltók hozták ki a partra, ahol újra kellett éleszteni, mivel 10-15 percet tölthetett a víz alatt. Eszméletlen állapotban szállították kórházba. Az autót is sikerült kiemelni a vízből a partra.

A következő híreink is érdekelhetik:
Katasztrófavédelmi gyakorlat a Hajógyári-szigetnél

Dunába dobással büntettek a Hajógyárin

2012. szeptember 26. 10:30.
10. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál

10. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál

2011. augusztus 4. 11:59.

Hozzászólás írása:

Comments are closed.

Ezt olvasta már?

[singlepic id=86 w=100 h=240 float=left]Új teret neveztek el a XIX. kerületi Wekerle-telepen, ahol erre az alkalomra reggeltől estig tartó ünnepi ...