2014. szeptember 2. 11:31.

Sok esetben gondolhatjuk azt, hogy a fogyás nagyon nehéz, vagy egyenesen lehetetlen számunkra, így hát bele sem fogunk, vagy az első kudarcnál feladjuk. Bevetünk az elején mindent: sportolást, étkezés visszavetését, vagy átszervezését, diétákat, kapszulákat, stb., mégis könnyen elmegy a kedvünk, ha egy hét után nem látszik az eredmény. Ne tegyük!

A motiváció, avagy mit látunk a tükörben?

Ha nem egészségügyi fogyókúráról van szó, akkor leginkább azért választjuk a plusz kilóktól való megszabadulás rögös útját, mert szeretnénk jobban, sőt egyenesen jól kinézni. Ebben motivál, vagy éppen sokszor demotivál bennünket az, amit bizonyos idő elteltével a tükörben vélünk felfedezni: a leadott kilókat, vagy a fránya, még mindig rajtunk lévőket.

A fogyózásról nagyon fontos tudni, hogy tartós eredményt ritkán produkál gyorsan, így ha egy-két hét elteltével nem látjuk máris az eredményt, ne adjuk fel; ilyenkor a tükör helyett tökéletes motiváció lesz a fejünkben élő kép, és kis idővel hamarosan látni fogjuk ezt a tükörben is!

Ha már látjuk…

Centikben mérve – egy kis kitartással rövid időn belül mérhetővé válik az eredmény

Centikben mérve – egy kis kitartással rövid időn belül mérhetővé válik az eredmény

Amikor már látunk néhány kiló mínuszt magunkon a tükörben, akkor az első áldásos hatás az lesz, hogy elönt minket az elégedettség és a sikerélmény érzése: „megcsináltam, képes vagyok rá, mennyivel jobban nézek ki” gondolatsor, amely egy hatalmas löketet ad majd a fogyózás menetéhez, és a hétköznapokhoz is. Ilyenkor a jól eső érzés hirtelen betöltheti az űrt a kezdeti nehézségek után.

Fizikai állapotjavulás

Ha kúránkat helyesen csináljuk, és rendszeres mozgással párosítjuk, akkor valamivel később már azt is meg fogjuk tapasztalni, hogy mennyivel jobban érezzük magunkat fizikailag is a bőrünkben. A vérkeringés fokozódni fog, agyunk több oxigént lesz képes juttatni sejtjeinkhez, a koncentráció és a szellemi tevékenység aktívabb lehet ezáltal, valamint a könnyebbség érzése hamar újjá lesz rajtunk; néhány kiló mínusszal már látványos közérzetjavulást fogunk tapasztalni.

A következő híreink is érdekelhetik:
Inzulinrezisztenciával is lehet fogyni

Az inzulinrezisztencia és a fogyás

2017. április 21. 15:05.
A séta jótékony hatásai

A séta jótékony hatásai

2013. augusztus 19. 15:50.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
Gyönyörű, természetes smink – egy hölgy megjelenését könnyedén átvarázsolhatja egy szép sminkkel

Nemcsak a nők, hanem a férfiak is igyekeznek odafigyelni külsejükre, és olyan minőségi kozmetikumokat használni, amellyel hatékonyan meg tudják őrizni ...