Hot dog, grillcsirke és ropogós bacon. Melyik az egészségtelenebb? Először biztos a hot dogot mondanánk, mivel a gyorsételek köztudottan ártalmasak. Azonban nem biztos, hogy jobban járunk, ha az átsült grillcsirkét válasszuk, ugyanis a ropogósra sült csirke fogyasztásával nagyobb eséllyel leszünk rákosak, mint az előre csomagolt gyorsételekkel.
Kansasi kutatók olyan ételek rákkeltő karcinogéntartalmát tanulmányozták, mint a bolti sült marhahús, a hot dog, a pizzák kedvenc feltétje a pepperoni, az átsült baconszalonna és a grillcsirke.
Az eredmény megdöbbentő, ugyanis a ropogósra sült szárnyasban 32-szer több rákkeltő anyag van, mint a hot dogban és 326-szor több mint a pizza pepperoniában.
Dr. Kóczán István belgyógyász elmondta, hogy mi magyarok kimondottan szeretjük a megpörkölt, jól átsült falatokat, amiket bizony nem szabadna megenni, mivel vese- és májrákot, valamint gyomor- és béldaganatot okozhatnak. A bolti felvágottak, kolbászok és baconok is lehetnek veszélyesek, ugyanis a Harvardon végzett kutatások bebizonyították, hogy fogyasztásukkal 42%-kal megnöveljük a szívbetegség kialakulását.
A magyar belgyógyász szerint a különböző betegségek kialakulását csak a változatos étrenddel kerülhetjük el, nincs olyan hús, amit fogyasztva biztonságban vagyunk.