2011. március 31. 16:05.

grillcsirke Hot dog, grillcsirke és ropogós bacon. Melyik az egészségtelenebb? Először biztos a hot dogot mondanánk, mivel a gyorsételek köztudottan ártalmasak. Azonban nem biztos, hogy jobban járunk, ha az átsült grillcsirkét válasszuk, ugyanis a ropogósra sült csirke fogyasztásával nagyobb eséllyel leszünk rákosak, mint az előre csomagolt gyorsételekkel.

Kansasi kutatók olyan ételek rákkeltő karcinogéntartalmát tanulmányozták, mint a bolti sült marhahús, a hot dog, a pizzák kedvenc feltétje a pepperoni, az átsült baconszalonna és a grillcsirke.

Az eredmény megdöbbentő, ugyanis a ropogósra sült szárnyasban 32-szer több rákkeltő anyag van, mint a hot dogban és 326-szor több mint a pizza pepperoniában.

Dr. Kóczán István belgyógyász elmondta, hogy mi magyarok kimondottan szeretjük a megpörkölt, jól átsült falatokat, amiket bizony nem szabadna megenni, mivel vese- és májrákot, valamint gyomor- és béldaganatot okozhatnak. A bolti felvágottak, kolbászok és baconok is lehetnek veszélyesek, ugyanis a Harvardon végzett kutatások bebizonyították, hogy fogyasztásukkal 42%-kal megnöveljük a szívbetegség kialakulását.

A magyar belgyógyász szerint a különböző betegségek kialakulását csak a változatos étrenddel kerülhetjük el, nincs olyan hús, amit fogyasztva biztonságban vagyunk.

A következő híreink is érdekelhetik:
A vásárlás, mint kényszerbetegség

A vásárlás, mint kényszerbetegség

2011. május 16. 20:10.
A lányok többet isznak, mint a fiúk

A lányok többet isznak, mint a fiúk

2011. március 12. 11:28.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=1123 w=320 h=80 float=left]Stohl András közlekedési balesete miatt indított büntetőpere ügyében ma hozott ítéletet a Budakörnyéki Bíróság. Első fokon ...