2011. július 25. 10:32.

rokkantkartya 393 esetben indított nyomozást a rendőrség a mozgáskorlátozott személyeknek kiadott parkolási igazolványokkal való visszaélés miatt 2011. első félévében. A Budapesti Rendőr-főkapitányság beszámolója alapján kiderül, hogy 340 alkalommal közokirat-hamisítás, 50 esetben okirattal történő visszaélés, 3 esetben pedig lopás miatt indult eljárás.

214 ügy lezárult az év első felében, ebből 9 eset bírósági eljárás indításával, míg 193 eset vádemelési javaslattal ért véget. A főváros „legfertőzöttebb” része az 5. kerület, ugyanis a nyomozás szerint itt történt a legtöbb visszaélés a rokkantkártyákkal.

A jövőben a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalának orvosi bizottsága fog igazolást kiadni a parkolási igazolványokhoz, ezzel egy időben megszűnik az orvosoknak ez a joga, és várhatóan csökken a visszaélések száma – mondta Szakály József, a Mozgáskorlátozottak Egyesületei Országos Szövetségének irodavezetője.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=1948 w=320 h=80 float=left]Hatalmas különbségek lesznek a nyugdíjpénztáraktól kapott reálhozamok összegében. Az ING nyugdíjpénztár egyik volt tagjának 5.600.000 forintot ...