2011. július 25. 10:32.

rokkantkartya 393 esetben indított nyomozást a rendőrség a mozgáskorlátozott személyeknek kiadott parkolási igazolványokkal való visszaélés miatt 2011. első félévében. A Budapesti Rendőr-főkapitányság beszámolója alapján kiderül, hogy 340 alkalommal közokirat-hamisítás, 50 esetben okirattal történő visszaélés, 3 esetben pedig lopás miatt indult eljárás.

214 ügy lezárult az év első felében, ebből 9 eset bírósági eljárás indításával, míg 193 eset vádemelési javaslattal ért véget. A főváros „legfertőzöttebb” része az 5. kerület, ugyanis a nyomozás szerint itt történt a legtöbb visszaélés a rokkantkártyákkal.

A jövőben a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalának orvosi bizottsága fog igazolást kiadni a parkolási igazolványokhoz, ezzel egy időben megszűnik az orvosoknak ez a joga, és várhatóan csökken a visszaélések száma – mondta Szakály József, a Mozgáskorlátozottak Egyesületei Országos Szövetségének irodavezetője.

Hozzászólás írása:


Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 35 bytes) in /web/budapestkereso/helyitipp.hu/wp-includes/meta.php on line 574