Szépnek szép, de ételnek azért furcsa a kék eper. A tudósok egyelőre nem ajánlják fogyasztásra a génmanipulált epret.
A csodagyümölcs nem csak színében tér el piros társaitól, hanem extratulajdonságokkal is fel van vértezve, például ellenáll a fagynak és tovább eláll, nem poshad meg olyan könnyen.
A kék eper „fagyálló” tulajdonságát egy hal génjének köszönheti. A tudósok az Északi-sarkon élő lepényhalból vonták ki azt a gént, aminek köszönhetően az állat nem fagy meg a jeges vízben és ezzel beoltották a gyümölcsöt. Az új eper nem csak a hidegnek áll ellen, hanem sokkal strapabíróbb is, nem puhul és poshad meg olyan könnyen, mint piros társai.
Ha most ennénk a kék eperből, akkor kellemetlen mellékhatásoktól szenvednénk, ugyanis újfajta allergiákat válthat ki, és olyan anyagokat termel, amik ártalmasak lehetnek az emberre. A kék eper fogyasztása egyelőre nem biztonságos, így várni kell, hogy megkóstolhassuk, de akár az is előfordulhat, hogy soha nem kerül a boltok polcaira a csodagyümölcs – mondta Cynthia Bu Jawdeh, a StrawberryBlu munkatársa.
Az már más kérdés, hogy ha lehetne enni a kék eperből, akkor sem biztos, hogy slágergyümölcs lenne, ugyanis nem valami étvágygerjesztő látvány a királykék színű étel.
Rohaggyon az annyába az öszes hüje túdós aki gémapinulál és tőnkre akarja tenni az emberiségget!!!!!!!