A tóparti nyaralások elengedhetetlen része, hogy strandolás közben eszünk valami finomat a helyi büfében. A kínálat minden bodegánál igen hasonló: hekk, lángos, főtt kukorica, palacsinta, sült krumpli stb. De vajon melyik lehet a legkedveltebb tóparti étel? Hat, tipikusan nyaraláskor elmajszolt fogás közül a magyarok a hekket választották kedvencüknek.
A szavazás eredménye igen meglepő, már csak azért is, mert a Balatonon a nem éppen balatoni halnak mondható hekket eszik a legtöbben.
A hekk maga mögé utasította a halászlevet, a lángost, a palacsintát, a velős pirítóst és a rántott keszeget is. A hekk, vagy más néven csacsihal immár elengedhetetlen része a balatoni nyaralásoknak. Népszerűsége a 60-as évektől töretlen és a tóra sokkal inkább jellemző és jóval ízletesebb harcsa-, vagy fogasfilét, illetve balatoni rántott keszeget is megelőzi.
A szavazás eredményeként a második helyen végzett a lángos, amit mindenki kedvére variálhat: fokhagymásan, tejfölösen, vagy éppen tejfölös-sajtosan ehet. A képzeletbeli dobogó legalsó fokára a rántott keszeg került Az említett hat étel közül a velős pirítós volt a legkevésbé kapós a nyaralók számára.