2011. szeptember 15. 12:54.

maj A májrák megelőzésére és megállítására hatásos a sáfrány – derül ki egy legújabb kutatásból. A májrák, vagyis a máj sejtjeiből elsődlegesen kiinduló daganat a világon az ötödik leggyakrabban előforduló rákféle, ami ellen kiváló természetes kemopreventív anyagot jelenthet a fűszer. A rák ellen folytatott küzdelemben egyre nagyobb szerepet kapnak a gyógy- és fűszernövények. Manapság kevés hatékony megelőzési és kezelési mód van a daganatokra.

A krónikus hepatitis B és C vírusfertőzés, a vastúlterhelés, a zsírmáj és a nagymennyiségű alkoholfogyasztás növeli a májrák kialakulásának kockázatát, de például a dohányfüst és a benzingőz is előidézheti a daganatot.

Korábbi kutatások már bebizonyították, hogy a sáfrány antioxidánsokban gazdag, nagyon jó gyulladáscsökkentő és nem utolsó sorban rákellenes hatású, így az orvosok bizakodva vágtak bele az újabb kísérletezésekbe. A szakemberek kutatásai meghozták a kívánt eredmény, ugyanis bebizonyosodott, hogy a sáfránykivonat jelentősen csökkentheti a májban található csomók számát és nagy dózisban teljesen megakadályozhatja azok kialakulását.

A vizsgálatok azt sugallják, hogy a sáfrány tényleg rákellenes hatású, segíti a károsodott sejtek úgynevezett programozott halálát és megakadályozza a daganatos sejtek elterjedését.

A szakemberek a továbbiakban arra keresik a választ, hogy miként működik a sáfránykivonat.

A következő híreink is érdekelhetik:
Hatásos receptek másnaposság ellen

Hatásos receptek másnaposság ellen

2011. december 30. 18:29.
Vádemelés Molnár Gyula ellen

Vádemelés Molnár Gyula ellen

2010. december 8. 11:28.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2288 w=320 h=80 float=left]A limfóma világnap alkalmából jótékonysági kézműves vásár és információs pont várja az érdeklődőket Budapesten, a Jókai ...