2011. március 11. 12:00.

tanacsado-szolgaltatas Akik társasházban élnek, azok közül sokan úgy gondolják, hogy ha van közös képviselő, akkor az ő dolga a ház ügyeinek intézése. Bármi probléma merül fel, legyen szó karbantartásról, meghibásodásról, a társasház pénzügyének intézéséről, az mind a képviselő dolga. Azonban senki nincs felkészülve arra, hogy mi történik akkor, ha a közös képviselő adósságot halmoz fel a háznak, vagy egyszerűen lelép a közös pénzzel.

A társasházak már csak akkor kérnek segítséget az önkormányzattól, ha megtörtént a baj. De nem jobb lenne megelőzni?

A 4. kerület önkormányzata úgy döntött, hogy éppen az ilyen problémák kiküszöbölése végett tanácsadó szolgáltatást indít. Újpest önkormányzatának a segítségével a lakók tisztában lehetnek a jogaikkal és lehetőségeikkel. Egy társasházi közösség sokszor azt sem tudja, hogy a ház, amiben lakik, milyen anyagi helyzetben van, vagy biztosítva van-e egyáltalán. Ezekről a közös képviselőnek kellene tájékoztatni a lakástulajdonosokat. Van olyan közös képviselő, aki börtönbe is kerül amiatt, mert a ház pénzét illegálisan birtokolja. De Újpest önkormányzata olyan esetről is tud, amikor a lakók le akarták váltani a megbízhatatlan képviselőt, de ő szépen átverte a lakókat, hogy ne tudják leváltani.

Újpest önkormányzata a tanácsadó szolgáltatást éppen azért indítja be, hogy ne fajuljanak el az ügyek, a lakók meg tudják védeni érdekeiket Akik az önkormányzathoz fordulnak segítségért, azoknak mindig felhívják a figyelmét, hogy az önkormányzat által működtetett szervezetet a legcélszerűbb felfogadni közös képviselőnek, mert szakemberek fogadják az ügyfeleket, hatékonyan megoldják a problémákat, és ami a legfontosabb, nem verik át a lakókat.

A következő híreink is érdekelhetik:
Az Újpest sérelmezi a lila majmot

Az Újpest sérelmezi a lila majmot

2011. április 5. 10:58.
Összecsap az FTC és az Újpest

Összecsap az FTC és az Újpest

2011. április 1. 9:06.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=1001 w=320 h=80 float=left]Ha az Európai Unió tagállamai nem cselekszenek időben, akkor lehetséges, hogy mire Magyarországon bevezetnék az eurót, ...