2013. december 23. 14:19.

Mindenki ébredt már úgy, mintha fejbe vágták volna, és legszívesebben visszadőlt volna még a párnák közé. Nagyon nem mindegy, milyen lelkiállapotban dőlünk le, és az sem elhanyagolható, hogy pontosan milyen matracon is hajtjuk álomra a fejünket.

Mennyit aludjunk?

Erről a kérdésről szinte minden oldalon más-más információt lehet találni. Egy átlagos felnőtt alvásigénye nagyjából hét-kilenc óra, míg a tinédzsereké több, nekik átlagosan nyolc és fél- kilenc és fél órát kellene aludniuk.

Az ennél jóval több (tíz-tizenkét óra) sem egészséges, de az sem normális, ha valaki egy vagy több napig nem pihen le. A hét-kilenc óránál azért nagyon kevesebbet se aludjunk, főleg ne rendszeresen, mert hosszabb távon egészségügyi problémák merülhetnek fel.

Gondosan válasszunk matracot, hiszen egészségügyi problémák merülhetnek fel, ha nem a megfelelőt vesszük meg

Gondosan válasszunk matracot, hiszen egészségügyi problémák merülhetnek fel, ha nem a megfelelőt vesszük meg (forrás: www.matracguru.hu)

Mire feküdjünk?

Nagyon nem mindegy, hogy milyen matracot, ágyrácsot vagy párnát és takarót választunk. A rosszul kiválasztott matrac miatt az alvás kellemetlen is lehet, nem is beszélve arról, hogy a testünket számunkra kellemetlen pozitúrában kell tartanunk. Mindenki ébredt már fájós nyakkal, háttal – ez részben az „elalvás” számlájára írható, részben pedig a matracéra. Soha ne sajnáljunk költeni egy minőségi, tartós matracra, az egészségünk bánhatja, ha nem így döntünk.

Tippek a szép álmokért

Próbáljunk meg normális időben lefeküdni. (Ami a bioritmusunk számára normális) Lehetőleg ne együnk lefekvés előtt, mert rémálmaink lehetnek tőle. Ha nem tudunk aludni, akkor se kapcsoljunk fel a villanyt, mert úgy garantáltan kiszökken a maradék álom is a szemünkből. Soha ne próbáljunk kényelmetlen pozícióban lepihenni, mert nem nehezen tudunk majd elaludni, és akkor sem fogunk szépeket álmodni. Kerüljük a túlságosan sok párnát a fejünk alá, egyrészt kellemetlen, másrészt a gerincünknek sem tesz valami jót, ha nagyon meg van emelve a fejünk.

A következő híreink is érdekelhetik:
Ha minőségi esküvői szolgáltatókat keresel, biztos lehet abba, hogy nem csak az emlék marad.. (Fotó: www.fksz.hu)

A tökéletes esküvői film titkai

2015. március 14. 11:30.
Boldog, egészséges baba kislány – fontos, hogy gondosan felkészüljünk fogadására (Fotó: Nagy Arnold, www.fksz.hu)

A babaszoba titkai

2014. augusztus 29. 18:50.
Ma van az Alvás Világnapja

Ma van az Alvás Világnapja

2011. március 18. 13:22.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

Egészség tippek: 120 plasztikai műtét után is üresnek érzi magát a koreai nő! – videó közzétéve, a(z) Egészség megőrzése ...