2012. január 12. 11:00.

sziget-fesztival A Sziget kapta az European Festival Awards-on a fődíjat, ezzel Európa 25 legjobb fesztiválja közül a legeslegjobbnak nyilvánították – közülte Gerendai Károly, a Sziget alapító-főszervezője a szerda éjjeli díjátadót követően. A hollandiai Groningenben rendezett díjátadó gála egyben a nemzetközi fesztiválszakma egyik legnagyobb rendezvénye is.

A Sziget olyan neves fesztiválokat utasított maga mögé, mint a dán Roskilde, a német Hurricane, a skót T In The Park és a belga Tomorrowland fesztiválok – mondta Gerendai Károly.

A nemzetközi sajtóban végre valami pozitívum is megjelenik Magyarországról, és a díj elnyerése megerősíti abban a Sziget látogatóit, hogy továbbra is érdemes  ide jönni– mondta a fesztivál alapító-főszervezője.

A Sziget a nagyfesztiválok első helyezése mellett a zenészek szavazatai alapján bekerült még egy kategória legjobb ötöse közé. Ez azt jelenti, hogy nem csak a közönség és a szakma, hanem a zenészek is elismerik a Sziget nagyságát.

Közel 400.000 ember voksolt 2011 legjobb eseményeire az European Festival Awards szavazásán. A díjakat immár harmadszorra adták át.

A következő híreink is érdekelhetik:
Szerdától Sziget Fesztivál 2010

Szerdától Sziget Fesztivál 2010

2010. augusztus 7. 16:15.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=3081 w=320 h=80 float=left]Idén is megrendezésre kerül a legnagyobb évindító buli, a VilágVeleje Fesztivál. Január 14-én a Syma Csarnokban ...