2015. március 14. 11:30.

Az esküvő minden ember számára élete egyik meghatározó eseménye, amivel kapcsolatban nyilván mindenki szeretné, ha makulátlanul sikerülne, ezen felül pedig a legszebb napot később ugyanabban a hangulatban, ugyanazzal az atmoszférával élhesse újra.

Ehhez elengedhetetlen, hogy megfelelő kamerást fogadjunk a nagy nap rögzítéséhez, hiszen amennyiben az esküvői filmünk félresikerül, nem csak bennünk kopnak majd meg az emlékek, hanem ezen felül másoknak sem tudjuk majd valósághűen prezentálni a történteket. Ha szeretnéd elkerülni mindezt, érdemes megfogadni az alábbi tanácsokat!

A főszereplők nem csak ti vagytok!

Egy esküvőn a legfontosabb határozottan a házasulandó férfi és nő, ellenben mit érne egy nagy nap, esetleg egy lakodalom násznép nélkül? Érdemes a kamerástól külön is kérni, hogy bár tegye csak a dolgát a legjobb belátása szerint, de azért rajtunk kívül a vendégsereglet is gyakran kerüljön középpontba, hiszen nélkülük nem lehetne teljes a nagy nap, ezen felül pedig jó lesz majd évek múltán nosztalgikus hangulatban felidézni az egykori vidám arcokat.

Tényleg igazi film legyen!

A legtöbb esküvői film legnagyobb baja, hogy látványosan elkülönülnek egymástól az egyes jelenetek, nincs neki igazi filmes hatása. Noha vágásra bizonyára szükség lesz a végeredményhez, azonban kérjük azt a kamerástól, hogy úgy végezze el ezt a munkát, és olyan képsorokat készítsen, hogy a végeredmény egy profin megkoreografált, de mégis rögtönzött film hatását keltse, ne csak profi videók logikátlan, gyakran élese váltásokkal történő vágását, amelynek egyik pillanatában a bevonulás látható, a másikon pedig már a gyűrűk felhúzása.

Ha minőségi esküvői szolgáltatókat keresel, biztos lehetsz abban, hogy nem csak az emlék marad.. (Fotó: www.fksz.hu)

Ha minőségi esküvői szolgáltatókat keresel, biztos lehet abba, hogy nem csak az emlék marad.. (Fotó: www.fksz.hu)

Ne színészkedj!

Természetesen nem csak a kameráson múlik majd az, hogy milyen lesz a végeredmény, hanem rajtunk is. Ha kórosan szenvedünk a kamera előtt, ezáltal hajlamosak vagyunk színészkedni, most érdemes lesz ezt elfelejteni, máskülönben életünk végéig az marad majd bennünk, hogy a nagy pillanatokban a mosoly vagy a könnyek erőltetettek voltak, és csak a hatást erősítettük vele. Maradjunk meg önmagunknak, és úgy örökítsük meg magunkat az utókornak, ahogyan valóban megéltük az adott pillanatot.

Egyeztess a filmessel!

Nagyon fontos, hogy a nagy nap előtt többször is egyeztessetek az esküvői film készítőjével arról, hogy mit szeretnétek majd viszontlátni a végeredményben. Hallgasd meg őt is, kérd ki nyugodtan a véleményét, de bizonyos dolgokból ne engedj, így amennyiben te azt szeretnéd, hogy fele-fele arányban szerepeljen a videón a násznép, valamint te és a párod, akkor az legyen úgy. Egyeztessetek a beállításokról, a határozott elképzelésekről, és ha úgy érzed, hogy a filmes csak a saját ötleteit erőlteti, ha nem figyel eléggé, még csak nem is jegyzetel, akkor érdemes váltanod.

Kérj segítséget!

A saját esküvődön rengeteg dolgod lesz, éppen ezért kérd meg valamelyik technikában járatos rokonodat, hogy felügyelje a filmkészítés folyamatát. Ne csak a kamerással egyeztessen folyamatosan, hanem instruálja a ceremónián a rokonságot is – már ha nem fogadtál fel ehhez külön ceremóniamestert.

Érdekesség

A következő híreink is érdekelhetik:
Boldog, egészséges baba kislány – fontos, hogy gondosan felkészüljünk fogadására (Fotó: Nagy Arnold, www.fksz.hu)

A babaszoba titkai

2014. augusztus 29. 18:50.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

Ezoterikus, spirituális: Érdekes tények Péntek 13-ról megjelenítve, a(z) Ezotéria témában, Annamária által. Olvasson tovább.. Tizenhárom információ, ami elfeledteti velünk, ...