2010. november 28. 18:24.

magyar-barlangi-mentoszolgalat Közösen tartottak mentőgyakorlatot november 19-én a fővárosi tűzoltók és a barlangi mentők a Pál-völgyi barlangnál. Nem csupán a gyakorlat idejére fogtak össze, hanem megállapodást is kötöttek, melynek értelmében a budai hegyekben és barlangokban egymást segítik a mentés során.

A Magyar Barlangi Mentőszolgálat és a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság tagjai egy imitált baleset során mutatták be, hogy a tűzoltók és a barlangászok eredményesen képesek együttműködni. A “sérültet” a barlangi mentők hozták le a kiépített kötélpályán. Eközben a tűzoltók fűthető sátor felállításával készültek a pórul járt személy fogadására. A két csapat munkája remekül kiegészítette egymást, éles helyzetben életek múlhatnak ezen.

Kritikus helyzetek pedig sajnos sokszor előfordulnak a budai hegyekben levő mintegy száz barlangnál. Ezek közül csak néhány van turisták számára kialakítva, de gyakoriak a különböző barlangi túrák és kutatások is, melyek során szintén sokan sérülhetnek meg. Az ilyen terepen való mentésnél már a helyszín megközelítése sem egyszerű feladat, speciális felszerelés nélkül nem is lehetséges.
Éppen ezért a tűzoltóság már eddig is többször kérte a barlangi mentők segítségét, a továbbiakban már közös együttműködés keretében segítik egymást.

A következő híreink is érdekelhetik:
VV Eszter

VV Eszter férjhez ment

2012. július 9. 11:10.
40 éve ment el “Latyi”

40 éve ment el “Latyi”

2010. június 27. 21:32.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=450 w=80 h=80 float=left]Angelina Jolie lassan egy hónapja érkezett Budapestre, férjével és két gyermekével együtt.  A hollywoodi művésznő már ...