2012. november 30. 11:52.

A Vajdahunyad vára december 1. és 23. között igazi mesevilággá alakul, ahol színes programok várják a gyerekeket és a felnőtteket. Lesz adventi vásár, ünnepi műsor, játszóház, állatsimogatás és sok-sok koncert.

2012. december 1. és 23. között nem csak a gyerekeknek lesz érdemes ellátogatni a Vajdahunyad várában felépített karácsonyi álomvilágba, hanem a felnőtteknek is. Az egy hónapon át tartó ünnepi rendezvénysorozat a kicsiknek és a nagyoknak is különleges és izgalmas programokat kínál.

A gyerekek megcsodálhatnak egy élő betlehemet, megsimogathatják az állatokat, karácsonyi díszeket és mézeskalácsot készíthetnek, beleshetnek a Tél Király birodalmába, valamint december 7-én Joulupukkival, a finn Mikulással is találkozhatnak.

Vajdahunyad vára

Adventi vásár a Vajdahunyad várában 2012. december 1-23.

Vasárnaponként ünnepi gyertyagyújtás lesz, majd a templomi koncertsorozatnak köszönhetően színvonalas műsorok várják a közönséget a Jáki kápolnában. A téli hideg ellen a legjobb vérpezsdítő egy pohár forralt bor – ebből sem lesz hiány a magyar tájegységek boros gazdáinak jóvoltából, de más forró italokat is kóstolhatnak a didergők.

A karácsonyi készülődés nélkülözhetetlen része az ajándékvásárlás. A Vajdahunyad várában megrendezett adventi vásárban szebbnél szebb egyedi és kreatív portékák közül válogathatnak a látogatók. Az önfeledt szórakozásról különböző koncertek gondoskodnak. A vár udvarán felállított színpadon fellép többek között Karen Caroll chicagói gospelénekes, a Mystery Gang, Gryllus Vilmos, a Budapest Bár, a Besh o droM, a Téka és a Tatros zenekar.

A következő híreink is érdekelhetik:
Budapesti Karácsonyi Vásár 2011.

Budapesti Karácsonyi Vásár 2011.

2011. november 22. 15:31.
Advent Óbudán 2010

Advent Óbudán 2010

2010. november 26. 18:08.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
sztrájk

December első felében sztrájk lehet a BKV-nál. A szakszervezetek a megmozdulással a tervezett létszámcsökkentések és a buszkiszervezések ellen tiltakoznának.A még ...