2011. december 14. 12:17.

vasary Különleges ünnepi produkcióval zárul a Magyar Vöröskereszt javára szervezett Adventi Hangversenysorozat. December 16-án, pénteken az Óbudai Kulturális Központban a „Legyen az Ünnep maga az ajándék” elnevezésű estén fellép Vásáry André férfiszoprán énekes, Nédó Olga hegedűművész és Csonka Zsuzsanna operaénekesnő.

Az Adventi Hangversenyen műsorra tűzik többek között Bach, Vivaldi, Schubert és Liszt remekműveit is, ám az ünnepek közeledtével a karácsonyi dallamok sem maradhatnak el. A több mint egy órás hangverseny igazi zenei csemegének ígérkezik, ahol mindenki megtalálhatja a szívéhez közel álló muzsikát, míg a magas zenei színvonalat kiemelkedő művészek garantálják.

Az est sztárfellépője a három arany- és egy platinalemezzel rendelkező Vásáry André lesz, aki hazánk egyedülálló, és világviszonylatban is kuriózumnak számító énekese. André otthonosan mozog a komolyzene és a populárisabb zene világában is, ám most a klasszikus és karácsonyi dallamok közül hallhat tőle ízelítőt a közönség.

A hangversenyen fellép Csonka Zsuzsanna is, akit a nagyérdemű leginkább a Csárdáskirálynő című filmben nyújtott alakításáról ismerhet. A művésznő a Magyar Állami Operaház tagja, ahol legismertebb szerepe az Éj Királynője Mozart Varázsfuvolájából. Csonka Zsuzsanna az opera, az operett és az adventi dallamok legszebb darabjait adja elő az Adventi Hangversenyen.

Nédó Olga hegedűművész azon kívül, hogy elismert előadó, a Magyar Vöröskereszt Kulturális Nagyköveti tisztségét is betölti. Jelenlétével tulajdonképpen hidat képez a komolyzene és a jótékonysági célkitűzések megvalósulása között.

Az Adventi Hangverseny fellépőit az Árpádházi Szent Erzsébet Szimfonikus Zenekar tagjai kísérik. Az est házigazdája és meglepetés fellépője Fehér Adrienn lesz.

A jegyekhez jutányos áron lehet hozzájutni, hogy minél többen részesülhessenek a zene varázsában.

A szervezők szeretnének segíteni azoknak a rászorulóknak, akik nehéz körülmények között élnek és nem juthatnak el a koncertre, ezért a jótékonysági koncertsorozat bevételének egy részét a Magyar Vöröskereszt számára ajánlották fel, akik az adományt eljuttatják a hátrányos helyzetű családokhoz.

Mindenki, aki jegyet vagy támogatójegyet vásárol az Adventi Hangversenyre, támogatja a rászorulókat.

A következő híreink is érdekelhetik:
Hévízi Adventi Jégünnep 2011.

Hévízi Adventi Jégünnep 2011.

2011. november 28. 12:59.
Adventi Királyi Vásár a Gozsdu udvarban

Adventi Királyi Vásár a Gozsdu udvarban

2011. november 18. 16:12.
Adventi fényvillamos Pesten és Budán

Adventi fényvillamos Pesten és Budán

2010. december 7. 13:28.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2901 w=320 h=80 float=left]Péntektől ismét birtokba veheti a közönség a Városligeti Műjégpályát a januári gyorskorcsolya EB beharangozó rendezvénye kapcsán. ...