2012. március 27. 15:40.

Április 16-án, 85. születésnapján lemond XVI. Benedek pápa – írja az olasz sajtó. A katolikus egyházfő már ki is szemelte utódját, a milánói érseket szeretné a Vatikán élén látni.

Az olasz Libero című lap szerint április 16-án lemond a Szentszék vezetéséről Joseph Ratzinger. Az okokat csak találgatni lehet, ám napvilágot láttak olyan vatikáni titkos dokumentumok, melyek feltárják azt, hogy az elmúlt évtizedekben komoly belső harcok dúltak a bíborosok között, valamint arra is kitérnek az iratok, hogy az államtitkárság pazarló semmittevéssel tölti mindennapjait.

A kor és a tehetetlenség érzése felemésztette a pápa erejét, XVI. Benedek már csak vallásfilozófiai munkájának él, lemondását pedig 85. születésnapján jelenti be a nyilvánosság előtt – állítja az olasz sajtó.

XVI. Benedek pápa

Április 16-án lemond a katolikus egyházfő?

A pápa kiszemelte utódját, és távozása után Angelo Scolát, a milánói érseket szeretné látni katolikus egyházfőként, noha a következő pápa személyéről nem ő, hanem a választó bíborosi testület dönt.

Az egyházfő nem reagált a hírekre, közeli munkatársai pedig elképzelhetetlennek tartják, hogy a pápa távozzon a Vatikán éléről.

A következő híreink is érdekelhetik:
Erdő Péter

Erdő Péter lesz az új pápa?

2013. február 14. 9:24.
XVI. Benedek pápa

Lemond XVI. Benedek pápa

2013. február 11. 13:27.
XVI. Benedek pápa

Nem mondott le XVI. Benedek pápa

2012. április 17. 9:28.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
Föld

Egy klímaváltozást előrejelző modell szerint átlagosan 3°C-kal lesz melegebb a Földön 2050-ben, mint amilyen 1950-ben volt. A szakemberek a 2°C-os ...