2013. február 25. 17:46.

Nevet kapott a Fővárosi Állatkert február 14-én született kiselefántja. A közönség szavazata alapján Ashának, vagyis magyarul Reménynek hívják az elefántbébit.

52 éve született utoljára ázsiai elefánt Magyarországon, így egyértelmű, hogy a február 14-én világra jött ormányos a Fővárosi Állat- és Növénykert legújabb sztárja. A kiselefántnak – hála a lelkes szavazóknak – már neve is van, mégpedig Asha, ami magyarul reményt jelent.

Az állatkerti zsűri hat lehetséges nevet javasolt a kicsinek, mely szokás szerint az anyaállat (Angele) kezdőbetűjével kezdődik. A kiselefánt lelkes rajongói az Asha, Anita, Angyal, Amelie, Aishwarya és Aurora nevek közül választhatták ki, hogy szerintük melyik passzol leginkább az újszülötthöz. A február 21-én meghirdetett hat névre összesen több mint 200.000 voks érkezett az állatkert honlapján, valamint a szavazásban részt vevő partnerek online felületein. A legtöbb embernek az Asha tetszett.

kiselefánt

Az Asha, vagyis magyarul a Remény nevet javasolták legtöbben a kiselefántnak

Az elefántborjút eddig nem nézhették meg az állatkert látogatói, de február 25-től már bárki meglesheti Ashát. „Az elefántházba 13 és 15 óra között kisebb csoportokban engedjük be a vendégeket. A csöppnyi ormányos még nincs kéthetes, de már most hatalmas rajongótábora van. Mintha csak egy sztár lenne, hosszú sorokban, türelmesen állnak a látogatók, hogy egy kis időre megnézhessék kedvencüket. Ő pedig élvezve a dicsfényt, boldogan sürög-forog, futkos mamája mellett” – mondta Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője.

A következő híreink is érdekelhetik:
kiselefánt

Veszélyben van a budapesti kiselefánt

2013. február 15. 14:20.
Alpakacsikó született Budapesten

Alpakacsikó született Budapesten

2011. szeptember 27. 10:06.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
Vodafone

Az állam meg akarja venni a Vodafone magyarországi üzletét – írja az origo, ám a társaság cáfolja a hírt. Az ...